У Росії стверджують, що викрадення Развозжаєва було узгоджено і з українською стороною

Поділитися
© rusplt.ru
Операція по затриманню Развозжаєва була узгоджена з українською стороною, але керували нею з Москви. Опозиціонер був нібито перевезений в Брянську область в підвал будинку, там «два з половиною дні проходив процес тортур».

Операція щодо затримання і доставки з України в Москву Леоніда Развозжаєва, обвинуваченого в підготовці до масових безладів, була погоджена на всіх рівнях, вважає голова Громадської спостережної комісії (ОНК) Москви Валерій Борщов.

"Операція була розроблена, погоджена і з українською стороною, керували нею, звичайно, з Москви", - сказав Борщов.

За його словами, Слідчий комітет має інформацію про те, хто доставив Развозжаєва в Москву. "Вони знають, хто ці люди", - сказав Борщов.

Члени ОНК відвідали опозиціонера у СІЗО у вівторок і провели з ним бесіду.

Борщов також розповів про те, як Развозжаєва везли з України в Москву.

"Його заштовхнули у мікроавтобус, зав'язали ноги скотчем, наручники на руки надягли і ланцюгом зв'язали ноги. А між наручниками і ланцюгом на ногах з'єднали ще ланцюгом, такі кайдани у фільмах показують", - сказав правозахисник.

"Це прийом тортур. Сам він говорить, що це робили професіонали: наручники надягали не на голе тіло, щоб не було слідів", - сказав Борщов.

Правозахисник додав, що після цього Развозжаєв був перевезений у Брянську область в підвал будинку. "Там буквально два з половиною дні проходив процес тортур, але це були психологічні тортури", - сказав Борщов.

Він зазначив, що тут опозиціонер написав текст своєї явки з повинною. "Це робилося, супроводжуючи погрозами. Говорили, що знають все про його дітей, що діти будуть мертві і дружина. Ці дні його ще не годували і не пускали у туалет", - сказав голова ОНК.

Борщов додав, що після написання явки з повинною у неділю Развозжаєва доставили до Москви, дали телефон слідчого, який веде кримінальну справу, і відвезли у СК РФ. !zn

Читайте також:

Развозжаєв не заявляв про тортури і викрадання російським слідчим

Україні загрожують санкції за видачу Развозжаєва

Прикордонники заявили, що Развозжаєв перетнув кордон офіційно і без скарг

Викрадення Развозжаєва не могло відбутися без підтримки українських силовиків

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі