У СБУ пояснили масові допити соціологів молодістю слідчого

Відео
Поділитися
© otherside.com.ua
Молодий слідчий не врахував певних моментів, викликавши на допит соціологів, пояснила прес-секретар СБУ Марина Остапенко.

Слідчий Служби безпеки України міг би в іншій формі поспілкуватися зі співробітниками Інституту соціології НАН України, не викликаючи їх на допит до будівлі СБУ, вважає керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

«Слідчий - молода людина, можливо, він не врахував певних моментів ... Я погоджуюся, що можна було по-іншому викликати на допит», - сказала Остапенко в ефірі «5 каналу».

При цьому вона зазначила, що в даному випадку соціологи виступають як громадяни України і як свідки в «банальній кримінальній справі щодо розтрати державних коштів».

Остапенко також підкреслила, що в цій кримінальній справі немає ніякої політики.

Водночас заступник директора Інституту соціології Євген Головаха розцінює виклики членів вченої ради інституту на допит до СБУ як характерний приклад діалогу чинної влади з громадянським суспільством.

«Мене це дуже здивувало і образило ... Я просто в цьому вбачаю характер розмови влади з громадянським суспільством», - сказав Головаха.

Він висловив здивування тим, що вчена рада інституту якимось чином могла бути причетною до корупційних дій. «Вчена рада не вирішує фінансових питань», - підкреслив заступник директора інституту.



Головаха також зазначив, що в ході допиту в СБУ дав підписку про нерозголошення, але може повідомити, що про політику на допиті не йшлося.

Як повідомлялося, СБУ розслідує кримінальну справу, порушену за фактом розтрати посадовими особами дочірнього підприємства Інституту соціології НАН України державних коштів на сумі понад 920 тис.грн.

У рамках розслідування весь склад вченої ради Інституту соціології викликали на допит до СБУ. В СБУ спочатку спростовували інформацию про допит співробітників Інституту соціології.

Згодом президент України Віктор Янукович розцінив випадки виклику на допити в СБУ групи вчених Інституту соціології НАН України як непрофесійний підхід і вимагає від СБУ «зважених, мудрих і демократичних підходів при здійсненні ними своїх службових обов'язків». !zn

Читайте також:

СБУ допитає вчених-соціологів у справі про розтрату держкоштів

СБУ підозрює академіка НАН України в шпигунстві

Янукович створив у СБУ контррозвідку інформаційної безпеки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі