У Сенаті США запропонували відкликати посла з України і закрити в'їзд Януковичу

Поділитися
Американський сенатор запропонував ввести санкції проти вищих посадових осіб України, а також відкликати посла до звільнення Тимошенко з в'язниці.

До комітету у закордонних справах сенату США надійшов проект резолюції від сенатора Джеймса Інхофа (James Inhofe) із закликом звільнити з ув'язнення колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, а також заборонити видачу віз президентові Віктору Януковичу і відкликати з Києва посла.

«Сенат США засуджує дії адміністрації президента Віктора Януковича, спрямовані на політично мотивоване ув'язнення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко», - сказано в проекті резолюції, розміщеному на сайті американського конгресу.

Згідно з проектом, сенат США закликає адміністрацію Віктора Януковича негайно звільнити Тимошенко, а також просить ОБСЄ не визнавати заплановане у 2013 році головування України до того часу, поки Тимошенко не буде випущена на свободу.

«Сенат США настійно закликає Державний департамент США відкликати посла в Україні і припинити діяльність посольства США у Києві до звільнення Тимошенко», - наголошується в проекті документа.

Читайте: В Європарламенті запропонували заморозити активи родини Януковича

Крім того, у цьому проекті резолюції сенат закликає Держдеп США видати заборону на видачу віз президентові України Януковичу, генпрокурору Віктору Пшонці та іншим посадовим особам, відповідальним за ув'язнення Тимошенко, а також закликає Організацію Північноатлантичного договору призупинити дії всіх угод про співпрацю з Україною до звільнення екс-прем'єра. !zn

Читайте також:

Янукович не розуміє, чому його ненавидять українці, але зла ні на кого не тримає

У Януковича запевняють, що Меркель його не ігнорувала (відео)

Письменник Дімаров відмовився прийняти орден від Януковича

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі