У Сирії після настання перемир'я ситуація спокійна

Поділитися
© : постер "Дикуни"
Бойові дії у Сирії припинилися. Через годину після настання перемир'я ситуація залишається спокійною у всіх районах країни.

Бойові дії у Сирії припинилися. Про це, як повідомляє Agence France-Presse, 12 квітня оголосили присутні у країні міжнародні спостерігачі.

Як повідомили представники британської правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights, через годину після настання перемир'я ситуація залишається спокійною у всіх районах країни.

Згідно з планом мирного врегулювання у Сирії, запропонованим спецпосланцем ООН і Ліги арабських держав Кофі Аннаном, і схваленим сирійським президентом Башаром Асадом, бойові дії у країні мали повністю припинитися 12 квітня о 5 ранку за київським часом.

Напередодні сирійське МВС оголосило, що до призначеного часу припинить всі операції проти повстанців. Однак, зазначає Reuters, вивести війська з міст влада не обіцяла, оголосивши про готовність протистояти будь-яким нападам з боку «озброєних угруповань».

Приступити до підготовки перемир'я сирійська влада мала 10 квітня. Передбачалося, що урядові війська першими почнуть покидати сирійські міста. Однак у вівторок і в середу продовжували надходити повідомлення про обстріл і штурми населених пунктів.

У зв'язку з цим багато країн засумнівалися у готовності Сирії дотримуватися умов перемир'я. Так, 10 квітня уряди Франції і Великобританії звинуватили сирійську владу у зриві мирних домовленостей і пригрозили Асаду санкціями ООН.

Антиурядові виступи у Сирії почалися в березні 2011 року. За цей час, за даними правозахисних організацій, у зіткненнях з урядовими військами загинули більше десяти тисяч осіб. !zn

Читайте також:

Радбез ООН закликав владу Сирії припинити бойові дії до 12 квітня

Влада Сирії обіцяє припинити вогонь, але погрожує пропорційною відповіддю


У Сирії за день вбито більше 150 людей


Клінтон звинуватила Росію в тому, що Асад ще при владі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі