У Сирії за день вбито більше 150 людей

Поділитися
Зокрема, не менше 30 сирійців стали жертвами обстрілу населеного пункту Тал Рафаат у провінції Алеппо, на півночі країни. Ще 29 людей загинули в населеному пункті Латамна, в центральній провінції Хама.

Щонайменше 150 осіб було вбито 9 квітня в результаті артилерійських обстрілів урядових військ у різних регіонах Сирії, повідомляють представники сирійських опозиційних координаційних комітетів.

Зокрема, не менше 30 сирійців стали жертвами обстрілу населеного пункту Тал Рафаат у провінції Алеппо, на півночі країни. Ще 29 людей загинули в населеному пункті Латамна, в центральній провінції Хама. З них - 17 неповнолітніх і вісім жінок.

За словами активістів, снаряди зруйнували кілька житлових будинків у Тал Рафаате і Латамне, усередині яких знаходилися люди.

Крім того, артобстрілів і ударів ВПС сирійської армії зазнали населені пункти Джіср і Шугуров у провінції Ідліб, на півночі країни. В результаті було вбито 11 осіб.

Вранці 10 квітня закінчується термін, коли сирійські війська повинні залишити бунтівні міста відповідно до плану мирного врегулювання, запропонованого Кофі Аннаном і схваленого Башаром Асадом.

Про початок виведення військ з бунтівних міст сирійський уряд повідомив ще 3 квітня. Опозиція, в свою чергу, заявляла, що ця інформація не відповідає дійсності, а з міст країни продовжували надходити повідомлення про збройні сутички.

Варто зазначити, що вже після узгодження плану сирійська влада заявила, що повністю виведення військ буде здійснено тільки за наявності письмових гарантій від повстанців про припинення вогню. Лідери заколотників, у свою чергу, такі гарантії дати відмовилися, що поставило мирний план під загрозу зриву.

Протистояння між прихильниками і противниками Башара Асада в Сирії триває з березня 2011 року. За даними ООН, жертвами конфлікту стали не менше дев'яти тисяч осіб. !zn

Читайте також:

Сирія погодилася на план Кофі Аннана з врегулювання військового конфлікту

Аннан доповів про готовність Сирії 10 квітня почати врегулювання конфлікту

У Сирії урядові війська катують дітей, - ООН

Кортеж президента Сирії обстріляли повстанці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі