У сирійському Хаме близько 45 людей загинули під обстрілами

Поділитися
Щонайменше 45 людей загинуло минулої ночі і рано вранці під обстрілами сирійської армії в місті Хама, повідомили в четвер арабські ЗМІ з посиланням на представників правозахисних організацій та очевидців, які намагаються залишити місто.

Як мінімум 40 містян стали жертвами масованого обстрілу з важких кулеметів у північній околиці Хами - в районі Аль-Хадир; ще п'ятеро сирійців, у тому числі двоє дітей, загинули від прямого попадання танкового снаряда в машину, на якій вони намагалися виїхати з оточеного військами міста.

Згідно з відомою інформацєю, Хама взята в щільну блокаду, в центрі міста розміщені танки і бронетранспортери урядових військ, у всьому регіоні відключений зв'язок.

Раніше повідомлялося, що армійські танкові підрозділи захопили центр міста, що став в останні дні ареною кровопролитних зіткнень регулярних військ і супротивників президента Башара Асада. Тільки в минулу неділю в Хамі, за даними правозахисників, загинуло близько 100 осіб.

Трагічні події в Хамі відбуваються на тлі набуття чинності з сьогоднішнього дня двох нових демократичних законів: про створення та діяльність політичних партій і про загальні парламентські вибори. Указ про початок їх фактичної дії був підписаний у четвер президентом Б. Асадом.

Сирія вже більше чотирьох місяців охоплена масовими протестами. Вони почалися в середині березня в місті Дера на півдні країни, а потім перекинулися на інші регіони. За даними сирійських правозахисників, в сутичках із силами безпеки загинуло за цей час більше 1,35 тисячі осіб.

За версією влади, з початку подій у результаті дій "озброєних терористичних елементів" загинуло 340 військовослужбовців і представників сил безпеки.

У середу, 3 серпня Рада Безпеки ООН засудила владу Сирії за застосування сили проти учасників акцій протесту і закликала усіх учасників конфлікту утриматися від насильства. Цей заклик був виражений у формі заяви голови РБ ООН, незважаючи на те, що деякі західні країни домагалися більш різкої реакції - прийняття резолюції.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі