До Сирії прибувають перші міжнародні спостерігачі

Поділитися
© Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Dujos
До Сирії сьогодні прибуває перша група з п'ятдесяти спостерігачів від Ліги арабських держав.

Сирійська національна рада, що об'єднує представників різних опозиційних сил, закликала спостерігачів відвідати місто Хомс, де, за її даними, сили безпеки продовжують збройну боротьбу з противниками режиму.

Міністр закордонних справ Сирії Валід Муаллем заявив, що спостерігачі переконаються, що відповідальність за кровопролиття у країні в останні дев'ять місяців несуть «озброєні терористичні угруповання».

Допуск міжнародних спостерігачів до Сирії - перший крок плану з припинення насильства по відношенню до учасників антиурядових акцій у цій близькосхідній країні. План було розроблено Лігою арабських держав і підтримано сирійською владою. Очікується, що всього у Сирії будуть працювати 150 спостерігачів.

За даними ООН, з початку акцій протесту з вимогою повалення режиму президента Башара Асада, у Сирії загинули понад 5 тисяч осіб. Уряд заявляє про загибель 2 тисяч службовців сил безпеки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі