У ЦВК очікують виборів «на грані фолу» - з підкупом виборців, залякуванням і шантажем

Поділитися
© misstyle-look.blogspot.com
Член ЦВК Андрій Магера впевнений, що у зв'язку з поверненням мажоритарної складової на виборах значно підвищиться рівень корумпованості виборчого процесу.

Член Центрвиборчкому Андрій Магера вважає, що парламентські вибори будуть «на грані фолу». Про це він розповів в інтерв'ю газеті «Факти і коментарі».

«Дай Бог, щоб я помилився. Але, на жаль, у зв'язку з поверненням мажоритарної складової, думаю, на виборах значно підвищиться рівень корумпованості виборчого процесу», - заявив він.

«Адже округи невеликі: у кожному з них проживає від 146-ти до 180 тисяч виборців. Зацікавленість в кожному голосі для кожного кандидата в депутати істотно зростає», - пояснив він.

«Тому дії мажоритарників у кращому випадку будуть на грані фолу. У гіршому випадку в хід підуть прямий підкуп виборців, залякування і шантаж конкурентів, спроби використовувати адміністративні важелі впливу на хід виборчого процесу», - упевнений Магера.

- Міліція зафіксувала перші порушення виборчого процесу

Він також заявив, що веб-камери на виборчих дільницях не здатні проконтролювати підрахунок голосів, а значить перешкодити фальсифікаціям. «За допомогою веб-камери неможливо побачити, що бюлетень, надрукований невеликим шрифтом, в якому стоїть позначка за партію А, перекладають у стіс партії Б», - заявив він.

«І не варто переконувати людей в тому, що відеокамери можуть зафіксувати невірний підрахунок голосів на виборчій дільниці», - додав Магера.

«За допомогою техніки можна хіба що помітити там надмірне скупчення людей, відобразити якісь протиправні дії, наприклад бійку», - сказав він.

Магера також здивувався тим, що на веб-камери «легко і швидко в бюджеті знайшовся майже мільярд гривень».

«Хоча більше року тому ЦВК зверталася до Кабінету міністрів з проханням передбачити в державному бюджеті на 2012 рік один мільярд 200 мільйонів гривень для проведення чергових виборів народних депутатів. Нам тоді виділили 800 мільйонів гривень, повідомивши, що більше грошей немає», - нагадав він. !zn

Читайте також:

У Вінницькій області регіонал підкуповував виборців безкоштовними аптечками (фото)

У Центрвиборчкомі назвали марною відеофіксацію виборів

«Технічні» партії висувають кандидатів, щоб формувати комісії, - Магера

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі