У Вашингтоні виникають питання з приводу майбутнього головування України в ОБСЄ

Поділитися
© wuxinghongqi.blogspot.com
Американський дипломат нагадав, що минулі вибори були для української демократії "кроком назад" і висловив сподівання, що Київ скористається можливістю довести свою прихильність ідеалам ОБСЄ.

У Вашингтоні майбутнє головування України в ОБСЄ викликає питання, заявив журналістам високопоставлений представник держдепартаменту США. Він висловив сподівання, що Київ скористається можливістю довести свою відданість цінностям демократії.

«Мені поставили запитання з приводу майбутнього головування України в ОБСЄ. І питання було, чи є це проблемою, враховуючи стурбованість з приводу демократії й іншого. Очевидно, це питання», - зазначив дипломат.

Він нагадав, що країни, яі головують в ОБСЄ, обираються заздалегідь, за кілька років.

- Україна забезпечила собі найгірші стартові умови для головування в ОБСЄ

«Часом, навіть якщо є заклопотаності, ідея та надія полягають у тому, що пильна увага до країн-голів буде спонукати їх слідувати цілям та ідеалам організації», - підкреслив американський представник.

Він зазначив, що «парламентські вибори, які пройшли у жовтні в Україні, були кроком назад у плані демократії у порівнянні з попередніми президентськими виборами, в результаті яких президент Янукович прийшов до влади».

«І ми чітко висловили нашу занепокоєність з приводу вибіркового переслідування і ув'язнення екс-прем'єра Тимошенко», - сказав дипломат.

«Ці заходи не сумісні з цінностями ОБСЄ, і головування України надасть їй можливість довести відданість цим цінностям», - додав представник держдепартаменту.

Відзначимо, що міністерське засідання ОБСЄ пройде у Дубліні 6 грудня. З 1 січня майбутнього року головування в ОБСЄ перейде від Ірландії до України.

На думку політичних оглядачів, українське головування 2013 обіцяє бути непростим - офіційний Київ зробив все для того, щоб створити для себе найгірші стартові умови. Погіршення стану справ зі свободою слова, і особливо політично мотивоване ув'язнення лідерів опозиції, викликало хвилю критики на Заході і широке занепокоєння з приводу регресу демократії в країні. !zn

Читайте також:

Спостерігачі від ОБСЄ визнали вибори в Україні нечесними

Канада оголосила вибори в Україні не відповідають нормам демократії

У регіоні ОБСЄ не повинно бути політичних в'язнів, - резолюція по Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі