В Януковича хочуть якнайшвидшого парафування Угоди про асоціацію з ЄС

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В адміністрації президента України розраховують на парафування Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Останні заяви європейських політиків дають на це мало шансів.

Україна і Євросоюз повинні докласти всіх зусиль для якнайшвидшого парафування Угоди про асоціацію і для її підписання до кінця поточного року. Про це заявив керівник Головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук під час свого візиту до Брюсселя.

Як повідомляє прес-служба президента, у рамках робочого візиту до Брюсселя 17 лютого Гончарук провів низку зустрічей з представниками європейських інститутів.

Радник президента зокрема зустрівся з комісаром Європейської комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле і дипломатичним радником президента Європейської ради Золтаном Мартінушем.

Основну увагу сторони приділили пріоритетам співпраці України та Європейського Союзу на нинішньому етапі, перш за все у контексті завершення процесу укладання Угоди про асоціацію та діалогу щодо безвізового режиму, наголошується у повідомленні прес-служби.

Як повідомлялося, 15 лютого Штефан Фюле поставив під сумнів безперешкодне підписання Угоди про асоціацію до виконання Києвом своїх політичних зобов'язань. Зокрема Фюле зазначив, що «останні політичні події в Україні викликають серйозні питання про готовність української влади дотримуватися зобов'язань, закріплених в Угоді, зокрема в області верховенства права та дотримання політичного плюралізму». !zn

Читайте також

У ЄС розчаровані небажанням Ради декриміналізувати статтю Тимошенко


Єврокомісар вважає справу Тимошенко помилкою української влади

Марек Сівець: Якщо вибори в Україні будуть нечесними - це все, кінець мрії

Тимошенко просить ЄС не зволікати з укладанням асоціації з Україною

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі