В Януковича запевняють, що переговорів про лікування Тимошенко не ведуть

Поділитися
© ZN.UA
В адміністрації президента запевняють, що не ведуть переговорів про лікування екс-прем'єра, оскільки це не в їхній компетенції. Рішення про заходи, систему і місце лікування засуджених в Україні приймають відповідні установи, а саме Державна пенітенціарна служба України, Генпрокуратура та Міністерство охорони здоров'я.

Рішення про заходи, систему і місце лікування засуджених в Україні приймають відповідні установи, а не адміністрація президента. Про це йдеться у коментарі прес-служби президентської адміністрації у зв'язку з повідомленнями ЗМІ про перемовини щодо лікування Юлії Тимошенко у Берліні, які нібито ведуться між адміністрацією голови держави і урядом Німеччини.

"Адміністрація президента України веде постійні консультації з усіма зацікавленими сторонами щодо реформування системи правосуддя. У той же час рішення про заходи, систему і місце лікування засуджених у нашій країні приймають відповідні установи, а саме Державна пенітенціарна служба України, Генпрокуратура та Міністерство охорони здоров'я України", - підкреслюється у коментарі.

У той же час прес-служба підкреслює, що президент Віктор Янукович неодноразово заявляв, що Тимошенко повинна отримати всю необхідну медичну допомогу, і медики та інші особи, відповідальні за стан її здоров'я, повинні приділити цьому питанню максимум уваги.

Раніше німецькі ЗМІ повідомили про те, що уряд Німеччини веде переговори з Києвом про можливе лікування Тимошенко у Берліні. Зокрема, за даними газети Suddeutsche Zeitung, переговори ведуться безпосередньо між адміністрацією президента України і відомством федерального канцлера Ангели Меркель.

Факт проведення переговорів підтвердила і прес-секретар берлінської клініки Charite, лікарі якої обстежували Тимошенко у Качанівській колонії.

Нагадаємо, раніше Європейський суд з прав людини виніс припис, згідно з яким Україна зобов'язана проводити лікування екс-прем'єра у стаціонарі спеціалізованого медичного закладу.

Раніше у Пенітенціарній службі України заявляли, що екс-прем'єр категорично відмовилася від запропонованої лікарями програми подальшого лікування, наполягаючи на стаціонарному лікуванні в Німеччині. Однак пізніше цю заяву спростував адвокат Тимошенко Сергій Власенко, назвавши це «відвертою брехнею і провокацією».

6 березня берлінські лікарі Карл Макс Айнгойпль і Норберт Хаас передали свої висновки з приводу стану здоров'я Тимошенко українським лікарям, представникам уряду та суду. Також представники «Шаріте» заявили, що українські та німецькі медики «прийшли до спільної думки» щодо діагнозу колишнього прем'єр-міністра. Діагноз Тимошенко медики не розголошують, посилаючись на лікарську таємницю. Після візиту іноземних лікарів дочка політика Євгенія заявила, що у матері «грижа міжхребцевого диска». За її словами, мама не може пересуватися без сторонньої допомоги.

Німецькі медики, які обстежували екс-прем'єр-міністра, заявили, що вона потребує лікування лише за межами в'язниці, після чого українська прокуратура пообіцяла надати можливість лікування за межами Качанівської колонії.

У відповідь на це пенітенціарна служба заявила про те, що в колонії, де відбуває термін Тимошенко є «всі умови» і необхідні медпрепарати для її лікування.

За словами лікаря-терапевта Качанівської колонії Тетяни Демченко, в установі є ще приблизно 150 жінок з аналогічними проблемами спини. Періодично ці хворі отримують консервативне лікування в умовах медико-санітарної частини.

Тимошенко було запропоновано і проходження медичних процедур поза стінами колонії, а саме - в одному з медичних закладів Харкова. Однак, за повідомленням Державної пенітенціарної служби, екс-прем'єр відмовилася і від цієї пропозиції. !zn

Читайте також:

Янукович не зможе помилувати Тимошенко: є три перешкоди


У камеру до Тимошенко можуть поселити «інтелігентну вбивцю»

Тимошенко більше 50 разів відмовлялася від медогляду

У ПР вважають, що у Тимошенко можуть виявити «запалення хитрощів»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі