Варшава нагадала Києву про вплив справи Тимошенко на євроінтеграційні процеси України

Поділитися
© stroymart.com.ua
За словами польського прем'єра, від того, як вирішиться справа Тимошенко, будуть залежати і терміни завершення всіх процедур щодо угоди про асоціацію з ЄС. Однак він пообіцяв, що Польща і надалі буде підтримувати Україну на шляху до Європи.

Євроінтеграційні процеси, розпочаті Україною, серйозно потерпають через справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко, заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск 22 березня в ході спільної з українським прем'єром Миколою Азаровим прес-конференції за підсумками засідання міжурядового українсько-польського комітету з питань проведення Євро -2012.

За словами Туска, під час зустрічі України і Польщі обговорили не тільки питання, пов'язані з проведенням чемпіонату Європи з футболу, а й інші теми. Він повідомив, що, зокрема, порушувалося питання і щодо справи Тимошенко.

"Прем'єр України детально роз'яснив правові обставини, пов'язані з ув'язненням Тимошенко. Я підкреслюю, що з точки зору Польщі та наших партнерів у ЄС ми розуміємо аргументи українського уряду і в той же час висловлюємо стурбованість цією ситуацією", - сказав Туск.

Він висловив сподівання, що ті зусилля, які Україна демонструвала протягом багатьох років щодо демократизації, не будуть втрачені. За словами Туска, від того, як вирішиться справа Тимошенко, будуть залежати і терміни завершення всіх процедур щодо угоди про асоціацію з ЄС.

Україна і ЄС планують парафувати угоду 30 березня поточного року

"Це також матиме вплив на темпи фіналізації наших угод між Європою і Україною", - додав Туск.

Прем'єр-міністр України, зі свого боку, висловив упевненість, що угода про асоціацію буде парафована, як і планувалося.

"Я впевнений, що 30 березня ми парафуємо цю найважливішу для нас угоду і вона буде працювати на благо України та Європейського союзу", - сказав Азаров у четвер в ході спільної прес-конференції з Туском.

Азаров також подякував польській стороні за підтримку, яку керівництво країни надавало Києву у процесі підготовки угоди.

Прем'єр Польщі пообіцяв, що його країна і надалі буде підтримувати Україну на шляху до Європи.

Україна і ЄС заявили про завершення переговорів про укладення угоди про асоціацію на саміті 19 грудня 2011 року у Києві. Але парафування і підписання документа було відкладено через притягненняТимошенко до відповідальності за статтею про перевищення влади при підписанні газових контрактів з РФ. Захід вважає кримінальне переслідування екс-прем'єра політично мотивованим, влада України це заперечує. В даний час Тимошенко відбуває покарання у Харківській колонії. !zn

Читайте також:

Парламентська більшість закликала ЄС до якнайшвидшого підписання Угоди про асоціацію

Грищенко відповів на звинувачення європейських колег: Україна не сходила зі шляху євроінтеграції

Азаров визнав, що процес євроінтеграції України зайшов у глухий кут

ЄС знову нагадав Україні, що Угода про асоціацію залежить від справи Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі