Провідні країни світу закликали президента Сирії піти у відставку

Поділитися
© Stephanie Pierce
США, Великобританія, Німеччина і Франція закликали президента Сирії Башара Асада погодитися з вимогами опозиції і піти у відставку, повідомляє Agence France-Presse.

Президент США Барак Обама також оголосив про арешт усіх активів влади Сирії, що знаходяться на території Сполучених Штатів, і наклав заборону на імпорт нафти і нафтопродуктів з Сирії. Водночас він пояснив, що США не будуть нав'язувати народу Сирії зміну влади. У Білому домі заявили, що поки не збираються відкликати свого посла з Дамаску.

Санкції США стосуються п'яти нафтових компаній Сирії: General Petroleum Corporation, Syrian Company for Oil Transport, Syrian Gas Company, Syrian Petroleum Company і Sytrol. Всі вони належать державі. За словами держсекретаря США Хілларі Клінтон, які цитує AFP, санкції "б'ють у самісіньке серце" сирійському режиму.

Також до вимоги відставки Б. Асада приєднався Євросоюз. Президент Франції Ніколя Саркозі, канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон у спільній заяві вимагали посилити санкції до Сирії.

Раніше світова спільнота утримувалася від прямих закликів до зміни влади в Сирії незважаючи на багатомісячні виступи опозиції в цій країні. Варто зазначити, що 17 серпня в розмові з генсеком ООН Пан Гі Муном Б. Асад заявив про припинення всіх військових операцій з придушення антиурядових виступів у Сирії.

Б. Асад очолює Сирію з 2000 року. У березні 2011 року на хвилі нестабільної політичної ситуації в країнах Близького Сходу в Сирії почалася хвиля антиурядових виступів, які були придушені владою. До серпня кількість загиблих у результаті зіткнень опозиціонерів з владою перевищила дві тисячі осіб. Варто відзначити, що Б. Асад частково виконав вимоги опозиції, скасувавши надзвичайний стан, що діяв в країні протягом 50 років, але одночасно з цим він заборонив проведення масових зібрань.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі