Венеціанська комісія: Законопроект про вибори потребує серйозного доопрацювання

Поділитися
Венеціанська комісія звертає увагу на необхідність серйозного доопрацювання законопроекту про вибори в Україні, повідомила радник президента Марина Ставнійчук.

«Венеціанська комісія звертає увагу на те, що є низка удосконалених порівняно з чинним законом положень, але в цілому говорить, що проект має бути серйозно покращений для того, щоб правила були зрозумілими всім учасникам виборчого процесу», - сказала М. Ставнійчук агентству «Інтерфакс-Україна» по телефону в п'ятницю, 14 жовтня.

За її словами, Венеціанська комісія провела «серйозну кваліфіковану дискусію щодо законопроекту, який був розроблений робочою групою під керівництвом міністра юстиції Олександром Лавриновичем».

За словами М. Ставнійчук, Венеціанська комісія нагадує, що вибір виборчої системи має бути зроблений таким чином, щоб зберігалася довіра до чесності виборчих прав, що є ключовим для проведення демократичних виборів.

Вона також зазначила, що Венеціанська комісія сподівається, що сьогодні вже створені умови для політичного діалогу між більшістю і опозицією з питань змісту виборчого законодавства.

Нагадаємо, що законопроект «Про вибори народних депутатів України» 10 жовтня був зареєстрований у Раді депутатами від більшості. В цілому він повторює законопроект, який розробляла робоча група на чолі з О. Лавриновичем і до якого Венеціанська комісія раніше надала попередні критичні зауваження.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі