Угорщина наполягає на створенні в Закарпатті свого адміністративного району

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© novostiua.net
Вперше за 18 років між Україною та Угорщиною не було підписано протокол щодо прав національних меншин через вимогу угорців створити на Закарпатті Притисянський адміністративний район з компактним проживанням угорців. Україна відмовилась виконувати ультиматум.

На засіданні Змішаної угорсько-української міжурядової комісії з питань забезпечення прав національних меншин не було підписано протокол через вимоги угорської сторони, щодо створення на Закарпатті Притисянського адміністративного району з компактним проживанням угорців. Про це у своїй статті «Українсько-угорська безкомпромісність» в свіжому числі ZN.UA пише оглядач Володимир Мартин.

Як стало відомо ZN.UA, першого дня засідання тривало до другої години ночі. Українська сторона постійно відчувала на собі пресинг угорців. Представник України попередив, що коли питання не обговорюватимуться зважено, українська делегація залишить залу засідань.

«Ми пояснили, що Закарпаття - багатонаціональний край, тому ставлення влади буде однаковим до всіх представлених у ньому меншин, без жодних преференцій. На жаль, цих позицій не поділяють наші угорські колеги, компромісу досягнуто не було», - заявив заступник голови Закарпатської ОДА Іван Качур, який брав участь у міжурядовій комісії.

Детальніше про це читайте у статті «Українсько-угорська безкомпромісність» в свіжому числі ZN.UA.

Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі