Угорщина пообіцяла змінити закони, що не влаштовують ЄК

Поділитися
© novomoskovsk.eu
Угорщина пообіцяла Єврокомісії змінити три нові закони, які не влаштовують Євросоюз. Але напружена ситуація збережеться ще протягом кількох днів, поки сторони будуть обговорювати можливі варіанти виходу з сформованої ситуації.

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан письмово запевнив голову Європейської комісії Жозе Мануела Баррозу, що країна змінить текст трьох нових законів, що не влаштовують Європейський Союз.

Зі слів Баррозу, він сьогодні отримав листа від прем'єра Угорщини, який відреагував на рішення ЄК почати юридичні процедури проти вищезгаданих законів.

Голова ЄК відзначив перед Європарламентом, що В.Орбан зобов'язується змінити вказані закони і протягом наступних кількох днів обговорити з Єврокомісією можливі варіанти вирішення проблем.

У тому випадку, якщо Угорщина відмовиться внести зміни до законів, у вищого органу виконавчої влади ЄС є право подати на угорський уряд до Європейського суду в Люксембурзі.

Нагадаємо, Єврокомісія була обурена законом, який, як вважають європейські законодавці, надасть прем'єр-міністру країни додаткові важелі контролю над Центральним банком країни, зазначає газета. До того ж, Єврокомісію не влаштували закони, що стосуються ЗМІ.

Інцидент став черговим загостренням у відносинах між Брюсселем і Будапештом, які намагаються отримати додаткову фінансову допомогу від Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду, після того як обсяг державного боргу країни різко злетів за останні місяці. При цьому курс угорського форинта різко знизився.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі