Верховна Рада вирішить долю закону про наклеп 16 жовтня (ФОТО)

Поділитися
На порядку денному, розданому журналістам перед початком погоджувальної ради 1 жовтня, проект закону про наклеп повинні розглянути в другому читанні орієнтовно 16 жовтня.

Законопроект про кримінальну відповідальність за наклеп внесено до порядку денного Верховної Ради на наступний пленарний тиждень. Це випливає з порядку денного, який роздали представникам ЗМІ перед початком погоджувальної ради.

Згідно з порядком денним, законопроект про наклеп повинні розглянути в другому читанні орієнтовно 16 жовтня.

У понеділок під будівлею комітетів Верховної Ради України зібралися представники ЗМІ, які виступають за скасування законопроекту про наклеп, проголосованого в першому читанні. Учасники акції тримають в руках білі транспаранти і плакати без написів як символ того, що у них відбирають свободу слова.


Представники ЗМІ вимагають від лідерів фракцій та голів комітетів на сьогоднішньому засіданні погоджувальної ради Верховної Ради прийняти рішення про те, щоб завтра на розгляд парламенту було внесено постанову про скасування голосування в першому читанні.

Нагадаємо, друковане «Дзеркало тижня. Україна» приєдналося до «білого» протесту проти закону про наклеп, і свіжий номер видання вийшов з напівпорожньою обкладинкою і закликом прийти 1 жовтня під будівлю комітетів Ради з білими транспарантами.

В рамках Всеукраїнської акції протесту проти ухвалення закону про наклеп «Захисти своє право знати. Скажи ні закону про наклеп», що стартувала 25 вересня, 11 українських друкованих видань вийшли з порожніми обкладинками, ще 3 - розмістили на них зображення чорного банера «захисти своє право знати».

Як повідомлялося, 18 вересня парламент прийняв цей законопроект у першому читанні. Автор законопроекту, депутат від Партії регіонів Віталій Журавський заявив, що при підготовці документа він використовував європейський досвід.

25 вересня Журавський запропонував Верховній Раді скасувати прийнятий в першому читанні відповідний законопроект. Він зареєстрував в парламенті проект постанови про скасування рішення про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини. !zn

Читайте також:

Під Радою сотні журналістів протестують проти закону про наклеп

Україномовна Вікіпедія розпочала безстрокову акцію протесту проти закону про наклеп

Журналісти Білорусі «на своєму гіркому досвіді» застерегли українських колег

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі