Від СНД на парламентські вибори в Україну прибудуть 200 спостерігачів

Поділитися
Головною метою 200 спостерігачів від СНД, яких планується направити на майбутні вибори, будуть вивчення застосування виборчого законодавства на практиці і його оцінка. Заради цього вже з 1 жовтня в Києві буде відкрито штаб місії.

На парламентські вибори в Україну прибудуть 200 спостерігачів від СНД. Про це йшла мова під час зустрічі заступника голови Центральної виборчої комісії України Жанни Усенко-Чорної з директором правового департаменту Виконкому СНД Володимиром Крохмалем і начальником відділу із забезпечення діяльності Місії спостерігачів від СНД цієї організації Євгеном Слободою, повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ Центрвиборчкому.

За словами Слободи, «у нас немає ніяких сумнівів, що наступна місія спостереження буде проходити у тісному контакті з ЦВК, і це значно спростить нашу роботу».

Він зазначив, що головною метою 200 спостерігачів від СНД, яких планується направити на майбутні вибори, будуть вивчення застосування виборчого законодавства на практиці і його оцінка. Заради цього вже з 1 жовтня в Києві буде відкрито штаб місії. Але довгострокові спостерігачі почнуть свою роботу задовго до цієї дати. При цьому акцент, в першу чергу, буде зроблено на спостереженні за виборчим процесом не в столиці, а в регіонах, де і будуть рівномірно, з урахуванням адміністративно-територіального устрою України, виконувати свою місію спостерігачі від СНД, сказав Слобода.

«До складу місії планується включити представників дипломатичного корпусу СНД, депутатів вищого рівня, а також членів виборчих комісій країн - учасниць організації, - повідомив Слобода. - Тому у більшості з них, окрім спостереження, метою буде не тільки звичайне спостереження, але й набуття досвіду організації виборів в Україні, їх методичного забезпечення з подальшим втіленням в життя в своїх країнах».

Нагадаємо, що парламентські вибори в Україні відбудуться 31 жовтня 2012 року. Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяв запросити стільки спостерігачів, скільки зможуть приїхати.

На даний момент відомо, що ОБСЄ планує направити на парламентські вибори 100 довгострокових і 600 короткострокових спостерігачів, ПАРЄ направить 41 спостерігача. !zn

Читайте також:

ОБСЄ направить на парламентські вибори в Україну 700 спостерігачів

Україна просить перенести своє головування в СНД через ОБСЄ\

Азаров пообіцяв чесне змагання політсил на парламентських виборах

Азарову не страшні навіть 10 тис. спостерігачів на виборах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі