Віталію Кличко присуджена німецько-польська премія за участь у Помаранчевій революції

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міжнародна премія «Міст» прикордонних німецького та польського міст Герліц і Згожелець присуджена українському боксеру Віталію Кличку. Журі відзначило його участь у Помаранчевій революції в Україні.

Український боксер Віталій Кличко удостоєний міжнародної премії «Міст» (Brückepreis) міст Герліц (Görlitz) і Згожелець, яких розділяє німецько-польський кордон. Своїм рішенням журі віддало належне діяльності Кличка на благо процесу демократизації в Україні, йдеться в повідомленні товариства «Міст», поширеному у вівторок, 3 квітня. Премія в 2500 євро буде вручена на початку жовтня в Герліці.

В обгрунтуванні рішення журі говориться, що Віталій Кличко брав участь на своїй батьківщині в Помаранчевій революції, яка відрізнялася ненасильницькими методами опору і з якої виріс демократичний рух в Україні. Крім того, журі називає боксера «людиною з благородним серцем», який брав участь у благодійних акціях для дітей та молоді в різних країнах, наприклад у Намібії, Румунії та Бразилії.

Премія «Міст» вручається з 1993 року людям, які активно виступають за справу свободи і демократії і прокладають мости між жителями Європи. Колишніми лауреатами ставали політики, публіцисти, діячі мистецтва і науки. Віталій Кличко став першим спортсменом, що удостоєний цієї нагороди. !zn

Читайте також:

Кличко радить опозиційним партіям самостійно йти в парламент

Турчинов обіцяє Кличку підтримку в обмін на вступ до Комітету опору диктатурі


Віталій Кличко спростував інформацію про завершення спортивної кар'єри

Брати Клички презентували в Києві німецький фільм про себе (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі