Віце-прем'єр Грузії: Якби не Росія, ми вже давно були б у НАТО

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© facebook.com/idfonline
Георгій Барамідзе впевнений, що після парламентських і президентських виборів у Грузії практично буде розчищена дорога в НАТО.

Віце-прем'єр Грузії і держміністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Георгій Барамідзе впевнений, що Грузія стане членом НАТО, навіть незважаючи на проблеми Абхазії та Південної Осетії. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю ZN.UA.

«Якби Грузія не була сусідом Росії, ми вже давно стали б членом НАТО. Оскільки ж цей чинник існує, для нас планка набагато вища, ніж була встановлена для інших країн. Проте й не така, аби ми не могли її подолати», - зазначив Барамідзе.

Віце-прем'єр Грузії висловив упевненість, що на Чиказькому саміті НАТО альянс ще раз підтвердить рішення Бухарестського саміту про прийняття Грузії до організації.

«Після парламентських і президентських виборів у нашій країні шлях у НАТО практично буде розчищений. Час, який залишився до виборів, ми використаємо, аби показати готовність Тбілісі вирішити всі наші розбіжності з Москвою на основі взаємного поважання суверенітету та територіальної цілісності одне одного», - сказав віце-прем'єр.

«І якщо Росія не піде на це, то в скептиків, котрі опираються через зазначений конфлікт вступові Грузії в альянс, не буде аргументів проти. Бо тоді НАТО муситиме визнати, що дає Росії інструмент, який гарантує право вето на вступ інших країн в організацію: досить створити якийсь конфлікт - і автоматично призупиняється вступ цієї держави в Північноатлантичний альянс», - заявив Барамідзе.

Міністр вважає, що подальше зближення Грузії з НАТО не спровокує новий збройний конфлікт з Росією.

«Бухарестський саміт показав: якщо НАТО має намір прийняти Грузію, то чим раніше це станеться, тим краще. Але коли Росія бачитиме, що альянс поводиться невпевнено, - це стимулюватиме її до якихось дій. У 2008-му Москва так і зробила, що недавно відверто визнав президент Росії. Проте навіть після серпневої війни альянс повторив: Грузія буде членом НАТО», - заявив він.

Детальніше читайте в інтерв'ю Володимира Кравченка з віце-прем'єром Грузії Георгієм Барамідзе в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна». !zn

Читайте також:

Грузія стала найбільшим учасником операції в Афганістані після НАТО

Парламент Грузії назвав Росію своєю головною загрозою

США допоможуть Грузії зі зброєю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі