Війська Асада обстріляли повстанців у Дамаску

Поділитися
© stroymart.com.ua
У південній частині Дамаска відбувалися найважчі бої з липня, коли армія відновила контроль над містом. За інформацією опозиційних активістів, у результаті бомбардувань і артобстрілів вбито понад 40 осіб.

Сирійські військові активізували наступ на сили повстанців сирійської столиці - Дамаску.

Місцеві жителі повідомляють, що в південній частині міста відбувалися найважчі бої з липня, коли армія відновила контроль над столицею.

Опозиційні активісти повідомляють про нових загиблих. За їхніми відомостями, в результаті бомбардувань і артобстрілів вбито понад 40 осіб.

За даними опозиціонерів, урядові літаки також завдали удару по найбільшому місту Сирії - багатомільйонному Алеппо.

У середу лідери США, Франції і Великобританії провели переговори, на яких обговорювався варіанти підтримки опозиції в Сирії.

Раніше повідомлялося, що в середу сирійські повстанці захопили штаб розвідки і контрольно-пропускні пункти в місті Албу-Камал на сході країни в районі сирійсько-іракського кордону. Всього у цей день в Сирії загинуло 77 людей, у тому числі 45 мирних жителів.

Нагадаємо, 16 липня сирійська опозиція оголосила про початок тотальної наступальної операції під назвою Вулкан у Дамаску - землетрус у Сирії.

18 липня в результаті теракту були вбиті кілька керівників силових відомств Сирії. На думку Білого дому, це свідчить про те, що Башар Асад не здатний контролювати те, що відбувається в країні. За даними сирійської опозиції, президент країни у даний час знаходиться у прибережному місті Латакія неподалік від бази ВМФ РФ.

Раніше на початку липня Міжнародний Комітет Червоного Хреста заявив про те, що зараз в Сирії відбувається «неміжнародний збройний конфлікт», що фактично означає громадянську війну

22 серпня сирійські опозиційні війська відбили у військ Асада два військові об'єкти. Урядові війська були змушені залишити об'єкти, де розміщувалися розвідка ВВС і служба політичної безпеки.

Протистояння лояльних Асаду сил і повстанців у Сирії триває з весни 2011 року. За оцінками правозахисників, за цей час у Сирії загинули не менше 20 тисяч осіб. !zn

Читайте також:

Сирія готова обговорювати відхід Асада

США втрутяться у конфлікт, якщо Сирія застосує хімічну зброю

Бойовики з Чечні та Узбекистану допоможуть сирійським повстанцям боротися з режимом Асада

Сирійський конфлікт досяг столиці. В Дамаск введена бронетехніка, на вулицях йдуть бої (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі