Влада може використовувати акції «чорнобильців» для заборони масштабної акції «афганців»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Політолог Олександр Палій не виключає, що через акції «чорнобильців» влада захоче заборонити заплановану на четвер, 3 листопада, масштабну акцію «афганців» та підприємців.

«Я не виключаю, що і вчорашні, і сьогоднішні виступи чорнобильських організацій можуть керуватися владою», - заявив О.Палій в коментарі агентству УНІАН.

«Я не виключаю, що акції «чорнобильців», які проведено напередодні всеукраїнської акції «афганців», яка має відбутися завтра, можуть стати підставою для сформованого владою судового рішення про скасування більш потужних виступів «афганців»», - сказав він.

Також, на думку О.Палія, не виключено, що «влада провокує такі акції з метою взяти під контроль соціальні виступи. Якщо революцію не можна скасувати - вони хочуть її очолити. Тому, «свої» для «регіонів» люди на чолі акцій - це спроба робити їх ручними, контрольованими».

Як повідомлялося, у вівторок, 1 листопада, «чорнобильці» протестували біля Верховної Ради проти порушення їх прав на пільги при прийнятті законопроекту про державні гарантії щодо виконання судових рішень. Вони вимагали погашення боргу з виплати пенсій та грошової допомоги. «Чорнобильці» двічі намагалися прорватися до входу у Верховну Раду. При цьому нещодавно поставлений паркан було пошкоджено. Від будівлі парламенту учасників протестів відтіснив спецпідрозділ «Беркут». Парламент оточили подвійним кордоном міліції.

Одним з організаторів цієї акції виявився Анатолій Винник - член Партії регіонів і депутат Харківської облради від ПР.

У середу, 2 листопада, близько 300 «чорнобильців» знову зібралися на акцію протесту біля будівлі Кабінету міністрів України в Києві.

При цьому ще у жовтні було оголошено, що 3 листопада під ВР прийдуть підприємці і «афганці».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі