Власенко не зможе бути захисником Тимошенко після прийняття нового кримінально-процесуального кодексу

Поділитися
Парламентська більшість позбавила Юлію Тимошенко таких захисників, як Сергій Власенко та Андрій Кожем'якін, які є фахівцями у сфері права, проте не є чинними адвокатами. Тепер вони не мають права суміщати адвокатську діяльність зі статусом народного депутата. Не зможе тепер бути захисницею і Євгенія Тимошенко.

Верховна Рада не дозволила близьким родичам або фахівцям у сфері права, які на даний момент не є адвокатами, бути захисниками в судовому процесі. У такому вигляді депутати проголосували статтю 45 нової редакції Кримінально-процесуального кодексу, яку підтримало 266 карток народних депутатів.

Відповідно до прийнятої редакції, захисником є адвокат. Захисником не може бути адвокат, відомості про який не внесено до єдиного реєстру адвокатів України або щодо якого в єдиному реєстрі адвокатів України містяться відомості про зупинку або припинення права на заняття адвокатською діяльністю.

Більшість не підтримала жодної з поправок до статті, відповідно до яких адвокатом може бути фахівець у сфері права або близький родич підозрюваного або обвинуваченого.

Коментуючи провал голосування за одну з таких поправок, народний депутат від БЮТ Юрій Одарченко заявив, що своєю позицією більшість у даний момент позбавляє Юлію Тимошенко таких захисників, як Сергій Власенко та Андрій Кожем'якін, які є фахівцями у сфері права, проте не є чинними адвокатами, оскільки не можуть суміщати адвокатську діяльність зі статусом народного депутата, а також такого захисника, як Євгенія Тимошенко, яка є близькою родичкою екс-прем'єра. !zn

Читайте також:

Депутати десяту годину у напівпорожній залі засідань розглядають проект КПК

Кримінально-процесуальний кодекс буде «фіговим листком», якщо не звільнити Пшонку і Кузьміна, - БЮТ

Дочка Тимошенко подала до суду на ГПУ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі