Власенко попросив, щоб «представник гестапо» Лутковська замість Тимошенко відвідала саму себе

Поділитися
© moigorod.od.ua
Сергій Власенко у відповідь на заяву омбудсмена Валерії Лутковської про те, що вона не має підстав для зустрічі з Юлією Тимошенко, назвав її «представником гестапо» і заявив, що вона «не знає, що таке права людини».

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка проходить курс лікування в Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» в Харкові, не бажає зустрічатися з Уповноваженим Верховної Ради з прав людини Валерією Лутковською. Про це заявив захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко, коментуючи заяву Лутковської про можливість відвідування Тимошенко в лікарні.

«Є офіційна письмова заява Юлії Володимирівни про те, що вона не бажає бачити цю громадянку. Юля Володимирівна відправила на ім'я цієї громадянки заяву про те, що вона її не бажає бачити», - зазначив Власенко.

На думку захисника, Лутковська «ніколи не була уповноваженим з прав людини» та «не знає, що таке права людини». «Нехай громадянка Лутковська перевіряє сама себе. Не потрібно їхати до Тимошенко представникам гестапо. Громадянка Лутковська, яка все життя була прокурором і доводила, що держава правильно поводиться з українськими громадянами, яка сказала, що вона не очікувала такого рішення у справі Луценка, нехай далі вона продовжує займатися тим, чим вона займається», - сказав Власенко.

- Омбудсмен Лутковська скарг від Тимошенко не отримувала і відвідувати її не збирається

На його думку, Лутковська «дозволяє собі робити абсолютно безграмотні юридичні заяви, прикриваючись своїм статусом уповноваженого Верховної Ради». «Я був про Валерію Лутковську набагато кращої думки. Я знаю її з професійної точки зору багато років, але, на жаль, останні її заяви наводять мене на думку, що або вона вирішила беззастережно служити режиму, знехтувавши основами професії, або вона не розуміє базових речей юриспруденції. На жаль, її останні заяви, що стосуються справ Юрія Віталійовича Луценка, Юлії Володимирівни Тимошенко, наштовхують мене або до одного, або до іншого висновку», - сказав Власенко.

Як повідомлялося, Лутковська заявила, що не має від Тимошенко жодної скарги на умови утримання, тому немає підстав для зустрічі. У той же час омбудсмен пообіцяла відвідати колишнього прем'єр-міністра в лікарні після отримання відповідного дозволу лікарів. Вона зазначила, що в разі необхідності представники омбудсмена відвідають судові засідання у справах Тимошенко. !zn

Читайте також:

Омбудсмен Лутковська впевнена, що права Тимошенко не порушуються


Лутковська звинуватила свою попередницю Карпачову в політизації посади омбудсмена


Омбудсмен переплутала, але загалом годиться

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі