Власенко: Уряд визнав порушення в справі Тимошенко

Поділитися
Захисник екс-прем'єра стверджує, що влада в Євросуді визнала найголовніше: підстави для арешту та утримання Тимошенко під вартою не мали нічого спільного з українським законодавством.

Уряд України вже визнав порушення, які були допущені стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це 28 серпня після розгляду скарги Тимошенко в Європейському суді з прав людини заявив її адвокат Сергій Власенко.

«Уповноважений уряду визнав частину наших вимог у відповідях на запитання. Тобто, уряд вже визнав порушення, пов'язані з Тимошенко - вони визнали найголовніше: підстави для арешту і утримання під вартою не мають нічого спільного з українським законодавством і є унікальними для української практики», - повідомив він.

Власенко також повідомив, що про ухвалене судом рішення сторони будуть проінформовані в установленому порядку. Конкретні терміни не відомі.

- Європейський суд розпочав розгляд скарги Тимошенко на незаконний арешт і тортури

Як повідомлялося, ЄСПЛ у вівторок розпочав розгляду скарги Тимошенко, яка звинувачує Україну за чотирма статтями Європейської конвенції прав людини та основних свобод.

У заяві Тимошенко в ЄСПЛ згадуються порушення декількох базових статей Європейської конвенції з прав людини. Зокрема, це стаття 3, яка говорить про тортури по відношенню до неї. Також йдеться про статтю 5 (незаконний арешт) і про статтю 6, яка забезпечує право всіх громадян на справедливий суд.

У заяві також згадується про порушення статті 18 Європейської конвенції, яка говорить, що всі обмеження застосовуються тільки з тією метою, з якою вони були встановлені. Зверненням до цієї статті захист екс-прем'єра намагається довести те, що переслідування Тимошенко в Україні носить виключно політичний характер.

Бік Тимошенко представляють адвокати Сергій Власенко, Валентина Теличенко і дочка Євгенія. Українську державу представляє уповноважений у справах ЄСПЛ Назар Кульчицький.

Слухання пройшли у відкритому режимі, після закінчення яких подальше обговорення пройде за зачиненими дверима. Рішення буде прийнято на більш пізній стадії. !zn

Читайте також:

Мін'юст найняв проти Тимошенко американських юристів, що захищали Солженіцина

Вирок Тимошенко в газовій справі замінять звинуваченням у вбивстві Щербаня, - Власенко


Турчинов переконаний, що касацію у газовій справі затягують через Європейський суд


Вищий спецсуд оголосить рішення по касації на вирок Тимошенко в газовій справі 29 серпня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі