Власенко: Рішення Євросуду дозволить Тимошенко вийти на свободу

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Адвокат екс-прем'єра наполягає, що рішення Європейського суду з прав людини «в певних випадках» не вимагають додаткової імплементації в Україні. Слухання справи за скаргою Юлії Тимошенко стартують 28 серпня.

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко нардеп Сергій Власенко переконаний, що рішення Європейського суду з прав людини дозволить їй вийти на свободу. Про це він повідомив в ексклюзивному інтерв'ю ZN.UA.

«В Європейському суді вже призначена дата слухання справи за скаргою Юлії Тимошенко - 28 серпня 2012 року», - зазначив Власенко.

«Першу скаргу ми подали 10 серпня 2011 року. Юристи, які обслуговують президента України, почали в один голос кричати, мовляв, минуть десятиліття, поки ми дочекаємося рішення Європейського суду. Нам, звісно, хотілося, щоб це слухання відбулося якомога швидше. Але Європейський суд - це суд, який жорстко дотримується всіх установлених процедур, а не як суддя Кірєєв, який, «сидячи в памперсі», проводить слухання справи з 9.00 до 21.00 практично без перерви. Є старий латинський вислів: юриспруденція це і є процедура. Процедура в Європейському суді передбачає, що справу буде розглянуто у відкритому усному слуханні 28 серпня 2012 року», - додав він.

- Сергій Власенко: «Рекомендую президенту і його радникам не дезінформувати український народ»


При цьому він зазначив, що рік з моменту звернення до розгляду - це, за мірками Європейського суду, досить оперативно. «З точки зору процедури Європейського суду - це дійсно те, що називається fast track, - швидка лінія», - сказав Власенко.

«У заяві згадується порушення кількох базових статей Європейської конвенції з прав людини. Зокрема це стаття 3 (йдеться про катування). Також ідеться про статтю 5 - незаконний арешт. Стаття 6, яка забезпечує право всіх громадян на справедливий суд. А також ми говоримо, що було порушено статтю 18 Європейської конвенції, згідно з якою всі обмеження застосовуються тільки з тими цілями, для яких були передбачені. Тобто якщо це кримінальне переслідування, то воно повинно бути тільки кримінальним, і не мати жодного іншого підгрунтя. Ми ж стверджуємо, що переслідування Юлії Тимошенко в Україні має виключно політичний характер. Тому ми вказуємо на порушення статті 18, яка для нас є вкрай важливою», - пояснив захисник екс-прем'єра.

При цьому він зазначив, що саме засідання буде достатньо коротким. «За існуючою практикою, тридцять хвилин матиме сторона заявника і тридцять хвилин - представник держави. Зазвичай - це стандарт. Єдине, що можу зазначити, що в листі, отриманому нами з Європейського суду, зазначено, що за півгодини до засідання президент палати чекає представників двох сторін для узгодження процедурних моментів розгляду справи. Тому, можливо, буде встановлено інший регламент», - сказав Власенко.

Захисник також підкреслив, що, на його думку, рішення Європейського суду дозволить Юлії Тимошенко вийти на свободу. «І в певних випадках такі рішення Європейського суду не вимагають додаткової імплементації в Україні», - підкреслив він.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Сергія Власенка. !zn

Читайте також:

При розгляді скарги Тимошенко Європейський суд врахує, що в СІЗО бігають пацюки і таргани

Мін'юст найняв проти Тимошенко американських юристів, які захищали Солженіцина

Вирок Тимошенко з газового справи замінять звинуваченням у вбивстві Щербаня, - Власенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі