Власенко: Тимошенко у трирічному віці «замовила» Кеннеді

Поділитися
Соратники екс-прем'єра України Юлії Тимошенко заявляють, що Генеральна прокуратура України тиражує чутки і неправдиву інформацію про екс-прем'єра.

"На жаль, Генпрокуратура вже досить давно перетворилася на дешеве піар-агентство, яке тиражує чутки або інформацію, яка не відповідає дійсності, або якісь свої оцінки, які не мають нічого спільного з матеріалами справи" - сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко біля СІЗО на брифінгу в середу, коментуючи інтерв'ю першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Він зазначив, що йому нічого не відомо і з Ю.Тимошенко не проводились слідчі дії в рамках розслідування справи щодо суддів Верховного суду.

С.Власенко запевнив, що всі кримінальні справи проти Ю.Тимошенко безпідставні. "Давайте порушимо ще одну кримінальну справу проти Тимошенко! Поруште справу за вбивство Джона Кеннеді...Пані Тимошенко у трирічному віці переповзла кордон, придбала снайперську ґвинтівку, проплатила Едварду Освадьду (вбивця Дж.Кеннеді)" - сказав захисник.

Він також обурився згадкою першим заступником генпрокурора Р.Кузьміним інциденту, який стосується завдання тілесних ушкоджень охоронцеві: "Юлія Володимирівна щодня б'є охоронців, ще вона хуліганка і ще багато всього. Ви розумієте, коментувати всю цю нісенітницю неможливо".

Говорячи про умови, в яких утримується Ю.Тимошенко у СІЗО, С.Власенко підкреслив, що напередодні приїзду представників Європейського комітету з попередження тортур у СІЗО зробили ремонт, після якого там довго стояв запах фарби.

"Тимошенко на період перебування цієї комісії перевели до камери, де було пофарбовано стіни. З іншого боку, під час перебування цієї комісії Тимошенко обіцяли зробити конфіденційний аналіз крові, який вона вимагає вже майже 4 місяці" - сказав він.

За словами захисника, як тільки еврокомітет поїхав, керівництво СІЗО відразу ж передумало робити такий аналіз.

"Тобто це звичайна показуха для європейської комісії з протидії тортурам" - підсумував С.Власенко.

За словами Р. Кузьміна, слідчі Генпрокуратури зараз розслідують три кримінальні справи щодо Ю.Тимошенко. Перша - за фактом організації у 2003 році передання хабара суддям Верховного суду України з метою винесення необхідних їй рішень. Друга - за фактом перевищення влади - в якості народного депутата України Ю.Тимошенко з групою депутатів у 2003 році увірвалася до будівлі київського СІЗО №13. Третя - за фактом перевищення службових повноважень на посаді прем'єр-міністра України - у нецільовому використанні 200 мільйонів євро, отриманих від продажу квот парникових газів у рамках Кіотського протоколу. З цією справою об'єднано і справу про придбання за завищеними цінами автомобілів «Опель Комбо» під виглядом медичного обладнання. Незаконне відтермінування оплати митних платежів до бюджету на суму близько 68 мільйонів гривень. У Державній податковій службі розслідується шість кримінальних справ за обвинуваченням Ю.Тимошенко: в ухиленні податку з фізичної особи у 1997-1999 роках; в організації приховування валютної виручки, розкраданні бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування податку на додану вартість. СБУ проводить досудове слідство за фактом замаху Ю.Тимошенко на розтрату бюджетних коштів на суму $405 мільйонів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі