Власенко вважає, що сусідку Тимошенко по камері можуть вбити

Поділитися
Адвокат Сергій Власенко стверджує, що в березні сусідка по камері екс-прем'єра передала йому лист на дев'яти сторінках, щоб «убезпечити себе і Тимошенко».

Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив, що життю сусідки по камері Юлії Тимошенко у Качанівській колонії Юлії Абаплової загрожує небезпека.

За словами Власенка, після того як до Тимошенко у камері застосували силу, на Абаплову, за його словами, почали чинити тиск з тим, щоб вона заявила, що екс-прем'єра побила саме вона. «Після її відмови давати неправдиві свідчення її ізолювали в межах колонії, до неї не допускали ні родичів, ні захисників, ні адвокатів, ні інших ув'язнених, і протягом п'яти місяців її щодня психологічно обробляли», - зазначив він.

Власенко повідомив, що ще в березні Абаплова написала на його ім'я документ на дев'яти сторінках «з метою убезпечити себе і свою сусідку по камері Тимошенко Юлію Володимирівну». Документ датований 25 березня 2012 року. Деякі витяги Власенко зачитав. Як випливає з тексту, начальник оперативного відділу Качанівської колонії Володимир Щербак цікавився інформацією про Тимошенко і передавав її своєму начальнику в Києві якомусь Ігорю Сергійовичу. «Їх цікавила вся інформація, що стосується Юлії Володимирівни: що вона їсть, чи займається спортом, хто їй пише, хто до неї повинен приїхати, її партійна робота тощо», - сказано в документі.

За словами Власенка, Абаплова також говорить про те, що 24 березня 2012 року Щербак та його київський начальник заявили їй про необхідність зустрітися з журналістами. «Я повинна розповісти журналістам, яка Тимошенко погана, що вона живе в ідеальних умовах, що для неї все роблять, а вона всіх використовує. Але я знаю, що це не так. Якщо спочатку мета була по максимуму зіпсувати життя Тимошенко, то останнім часом це зводиться до того, що вона не повинна живою вийти з колонії. Вони знущаються над нею як хочуть. Коли вона хотіла подзвонити мамі і попросила, щоб її відвезли до телефонів, їй вони сказали, що не мають права цього робити. А в розмовах між собою говорять, що начальство зверху їм сказало, щоб Тимошенко ніхто не допомагав - нехай повзе до чергової частини, де стоять телефони», - сказано в документі, який процитував Власенко.

Власенко також зачитав, що вся інформація, що стосується Тимошенко, доповідається особисто генеральному прокурору. Повністю оприлюднити документ захисник Тимошенко відмовився, пославшись на те, що в ньому мова йде не тільки про Абаплову, але і про інших осіб, які можуть постраждати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що колишня сусідка по камері екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у Качанівській виправній колонії Юлія Абаплова дала інтерв'ю, в якому розповіла про комфортні умови ув'язення Тимошенко, про її «гру на публіку» і симулювання хвороби. !zn

Читайте також:

Тимошенко обрала ЗМІ, яким готова дати інтерв'ю

Сусідка по камері Тимошенко розповіла про комфортні умови ув’язнення екс-прем’єра. Тимошенко готова спростувати її слова (ВІДЕО)

Тимошенко заявила, що її сусідку по камері змусили дати неправдиве інтерв'ю

Прокурор у справі Тимошенко пообіцяла, що екс-прем’єр рано чи пізно постане перед судом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі