Власенко за допомогою пляшки пояснив суддям, що Тимошенко невинна

Поділитися
Завершуючи пояснення у Вищому спецсуді, Сергій Власенко заявив, що збитків від контрактів, у тому числі і газових, не буває, і навів приклад, мовляв, якщо він продасть пляшку води своєму колезі Плахотнюку за мільйон доларів, це ще не означатиме, що той зазнав збитків.

Адвокати екс-прем'єра Юлії Тимошенко завершили процес надання пояснень колегії суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ на підтримку касаційної скарги на вирок у газовій справі.

Сергій Власенко
зазначив, що ні суд першої інстанції, ні апеляційний суд не встановили, кому саме і яким чином було завдано збитків газовими контрактами. «Збитків від контрактів не буває. Бувають збитки від невиконання контрактів. Якщо я продам цю пляшку води пану Плахотнюку за мільйон гривень, це не означатиме, що у нього будуть збитки», - сказав адвокат, зазначивши, що з року в рік ціна на російський газ для всіх країн постійно зростала, а не зменшувалася.

На завершення свого виступу Власенко підкреслив, що він вважає єдино можливим виходом з ситуації, в якій опинилася Тимошенко, - задоволення в повному обсязі касаційної скарги на вирок.

Зараз пояснення судові дає представник цивільного позивача від НАК «Нафтогаз України». Після чого буде виступати сторона звинувачення.

Як відомо, Тимошенко в жовтні 2011 року була засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією в 2009 році. З кінця грудня 2011 року вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові. З травня через погіршення здоров'я Тимошенко перебуває на лікуванні в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові. Розгляд касаційної скарги Тимошенко на вирок у газовій справі спочатку було призначено на 15 травня, потім перенесено на 26 червня, потім - на 12 липня і на 16 серпня. Тимошенко неодноразово зверталася до суду з проханням розглядати касацію за її відсутності. Захист Тимошенко вимагає скасувати вирок у газовій справі і звільнити екс-прем'єра. !zn

Читайте також:

Захист Тимошенко не виключає, що газову справу будуть розслідувати заново

Прихильники Тимошенко в суді у справі екс-прем’єра картиною натякнули на продажність судді (відео)

Колишній віце-прем'єр стверджує, що Янукович запропонував Меркель «викупити» Тимошенко за $7 млрд

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі