Влада Італії може надати Авакову політичний притулок

Поділитися
У разі якщо Аваков доведе політичні переслідування, він може просити про надання йому політичного притулку у тій країні, в якій його було оголошено в розшук.

Затриманий в Італії екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков має право звернутися до міграційної служби з проханням про надання політичного притулку. Про це заявив перший заступник голови парламентської фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв.

«Якщо Аваков оголошений в розшук Інтерполом, то країна, в якій його знайдено, зобов'язана взяти його під арешт. Але він має право звернутися до міграційної служби тієї країни, де його арештовано», - наголосив Соболєв.

За словами депутата, якщо Аваков доведе міграційній службі, що те, що з ним відбувається, - це політичні переслідування, які не мають нічого спільного з кримінальним переслідуванням, то у зв'язку з цим він може просити про надання йому політичного притулку. «У будь-якої людини є таке право. Рішення буде приймати країна, де відбулося затримання. Такий варіант розвитку подій можливий», - вважає бютівець.

Він зазначив, що повернути в Україну його швидко не вийде, екстрадиція - це спеціальна процедура, і не настільки швидко вона здійснюється, як комусь хотілося б.

Раніше керівництво партії «Батьківщина» направило листа генеральному секретарю Інтерполу і уряду Італії з проханням врахувати «очевидне політичне мотивування» кримінального переслідування Арсена Авакова і звільнити його.

З цієї ж причини «Батьківщина» просить італійський уряд також не давати згоду на екстрадицію Авакова.

Нагадаємо, проти екс-голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова порушили кримінальну справу. Його підозрюють у відчуженні більше 50 га землі. !zn

Читайте також:

Генеральна прокуратура вже готує документи для екстрадиції Авакова

МВС: Арсен Аваков затриманий в одній з країн Євросоюзу

Адвокат: Аваков знаходиться в Європі по роботі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі