ВО «Свобода» погодилася на коаліцію з «Батьківщиною» і УДАРом

Поділитися
© digimedia.ru
Першочерговими завданнями такої коаліції, підкреслюється в тексті угоди, повинні стати недопущення внесення президентом змін до Конституції України з метою обрання президента України в парламенті.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок повідомив, що «Батьківщина» запропонувала підписати угоду про створення коаліції з його партією та партією «УДАР» у Верховній Раді 7-го скликання.

Текст цієї угоди був схвалений делегатами 25-го з'їзду ВО «Свобода» вчора, 14 жовтня у Києві.

Сам Тягнибок висловив сумнів, що на сьогоднішній день є домовленості між ВО «Батьківщина» і «УДАР» про підписання такої угоди.

«Я не дуже розумію, навіщо підтягувати «УДАР» в даній ситуації, але в Яценюка, у «Батьківщини», очевидно, є свої аргументи і свої думки з цього приводу», - підкреслив він.

Повідомляється, що першочерговими завданнями такої коаліції повинні стати недопущення внесення президентом змін до Конституції з метою обрання президента в парламенті.

Окрім того, коаліція демократичних сил має намір прийняти закон про імпічмент президента і створити слідчу комісію з питання відсторонення Віктора Януковича від влади, розпочати процедуру імпічменту чинного президента.

Також коаліція ставить завданням вжиття заходів щодо визволення політичних в'язнів, зокрема лідера опозиції Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Серед першочергових завдань також - прийняття закону про відкликання народних депутатів, про зняття депутатської недоторканності, закон про продовження мораторію на продаж землі, скасування Пенсійної реформи, забезпечення ратифікації угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, денонсація «зрадницьких» Харківських угод.

До того ж, за мету коаліція собі поставила скасування закону про основи державної мовної політики. !zn

Читайте також:

«УДАР» зняв з виборів 26 мажоритарників на користь «Батьківщини»

«Батьківщина» поділилася рейтингом з Кличком і Тягнибоком

«Свобода» не буде знімати своїх кандидатів на користь «УДАРу»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі