Волга частково визнав свою провину

Поділитися
© mining24.ru
Максимальна санкція за статтею "Службова недбалість" передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 250 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Екс-глава Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг Василь Волга заявив, що визнає свою вину в халатності при прийомі на роботу свого водія.
Про це він заявив у ході дачі вільних свідчень на засіданні суду.
Як відомо, водія Волги Віталія Присяжнюка влаштували на посаду головного спеціаліста одного з відділів відомства.
"Ваша честь, я свою провину в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) не визнаю. Вважаю себе винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 364 КК (службова недбалість )", - сказав він.
Волга визнає свою провину в тому, що підписав наказ про призначення Присяжнюка, не перевіривши належним чином, чи має він право обіймати цю посаду.
Присяжнюк під час прийому на роботу подав підроблений диплом про отримання вищої освіти, про що Волга не знав.
Максимальна санкція за статтею "Службова недбалість" передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 250 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Суд відмовив у задоволенні клопотання, зокрема через відсутність документів, що підтверджують правомочність організації.
Нагадаємо, Волга звинувачується в замаху на отримання хабара в розмірі 500 тисяч доларів, його дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 (замах на одержання хабара) та ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.
Він був затриманий 19 липня 2011 року. Вже на наступний день йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Розгляд справи в суді почався 11 січня.
22 травня Шевченківський райсуд Києва звільнив з-під варти подільника Волги - директора департаменту юридичного забезпечення Держфінпослуг Євгена Гантімурова. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі