Війська Асада вибили опозицію з Алеппо

Поділитися
© : постер "Дикуни"
Урядові війська прорвали оборону бойовиків на західній околиці Алеппо, і відновили контроль над містом. Бої за Алеппо і владою, і опозицією розглядаються як вирішальні.

Урядові війська Сирії вибили бойовиків з міста Алеппо і відновили контроль над містом.

Бойовики Вільної сирійської армії (ВСА) у свою чергу заявили про те, що були змушені відступити.

При цьому сайт іранського телеканалу Press TV повідомляє про ліквідацію лідера бойовиків з Алеппо Абдулджаббара аль-Окейді.

Повідомлення про запеклі бої в місті Алеппо надходили з кінця липня. Влада Сирії заявляла, що проводить в місті великомасштабну операцію проти бойовиків ССА. За повідомленнями ЗМІ, військові активно використовували для завдання ударів по противнику бойові вертольоти і літаки.

20 тисяч солдатів Асада ведуть наступ на повстанців в Алеппо


Раніше повідомлялося, що бої за Алеппо і владою, і опозицією розглядаються як вирішальні. Зокрема, бойовики планували в разі перемоги в Алеппо взяти під свій контроль ще й місто Ідліб. Це дозволило б їм створити уздовж північно-західного кордону з Туреччиною «зону безпеки», яка використовувалася б як плацдарм для ведення подальших боїв.

Нагадаємо, 6 серпня повідомлялося, що урядові війська Сирії захопили в Алеппо групу офіцерів з Туреччини та Саудівської Аравії. За даними ЗМІ, захоплені військові координували дії груп бойовиків в місті.

Конфлікт в Сирії триває з березня 2011 року, його жертвами стали, за даними ООН, 16 000 осіб. Спроби почати переговори між повстанцями і режимом Башара Асада провалилися

Після загострення ситуації в Сирії з цієї країни евакуйовані 239 громадян України. У Сирії залишилися близько 5000 українців. !zn

Читайте також:

Евакуйовані з Сирії українки розповіли про війну

У Дамаску озброєні люди викрали 48 іранських паломників

Асамблея ООН вимагала від Асада повернути солдатів в казарми

Американська супербомба для Ірану готова, ВВС здатні застосувати її в будь-який момент

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі