Поновлення справи Щербаня загрожує конфліктом з Росією, - Москаль

Поділитися
© ukranews.com
Поновлення розслідування справи Євгена Щербаня може викликати міжнародний скандал, оскільки засуджений за вбивство є громадянином Росії. Москаль не виключає, що українських правоохоронців, які викрадали кілера в Росії і нелегально переміщали його через кордон, можуть притягнути до відповідальності.

Народний депутат Геннадій Москаль вважає, що першого заступника генпрокурора Кузьміна підставили, оскільки він не знає всіх тонкощів справи банди Кушніра.

«Засуджений за вбивство Щербаня Болотських є громадянином Росії. Там він значиться як зниклий безвісти на підставі заяви його дружини. У Конституції РФ чітко записано, що її громадяни не підлягають видачі іншим державам за жодних обставин. Болотських викрали з території Росії співробітники МВС України
та нелегально доставили в нашу країну. Тобто, Україна повинна була направити всі матеріали щодо нього в Росію, яка б провела власне розслідування і суд», - зазначив політик.

На його думку, зараз може виникнути питання про притягнення до відповідальності працівників, які викрадали та нелегально переміщали Болотських через державний кордон.

За словами Москаля, свого часу у цій справі була негласна домовленість між державами на високому рівні.

«Відновлення розслідування може викликати міжнародний скандал, оскільки це пов'язано зі звинуваченням Тимошенко, а не з якимись бандитськими розборками. Тобто, справі дали політичне забарвлення. Росія зараз зчинить крик, як це її громадянина викрали і засудили. Скаже, давайте його назад, ми самі будемо розбиратися», - зазначив він.

Політик упевнений, що в цій ситуації сина Щербаня просто використовують. Причетність Тимошенко до вбивства депутата довести проблематично. «Все це закінчиться погано не для екс-прем'єра, а для нинішньої влади, тому що викличе погіршення відносин з Росією. Москаль упевнений, що якщо РФ до нашого сиру мала претензії, то з Болотських ще гірше: тут пряме порушення Конституції РФ.

Як повідомлялося, Руслан Щербань 4 квітня на прес-конференції заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Тимошенко та екс-прем'єра Павла Лазаренка до вбивства його батька Євгена Щербаня. Однак він не уточнив, які саме це документи, зазначивши тільки, що з моменту вбивства батька безперервно шукав підозрюваних. Він стверджує, що у даний час у справі з'явилися нові обставини, у зв'язку з чим необхідно допитати Лазаренка і Тимошенко.

Раніше Руслан Щербань направив послу США в Україні Джону Теффту лист з проханням сприяти розслідуванню вбивства Євгена Щербаня, зокрема вплинути на американську владу, яка, на його думку, не хоче допомагати в цьому розслідуванні.

Нагадаємо також, що 30 березня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що зараз «активно» розслідується справа, за якою Лазаренка і Тимошенко підозрюються у причетності до організації вбивства Щербаня у 1996 році !zn

Читайте також:


Вбивця Щербаня заявляв, що був Робін Гудом і грошей ні у кого не брав

Син Щербаня готовий довести причетність Тимошенко і Лазаренка до вбивства його батька

Кузьмін: Гроші за вбивство Щебраня переводилися з рахунків Тимошенко і Лазаренка

Лазаренко відхрещується від вбивства Гетьмана і Щербаня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі