Всі виборчі дільниці на парламентських виборах будуть обладнані відеокамерами

Поділитися
Всі 34 тисячі виборчих дільниць на парламентських виборах будуть обладнані системами відеоспостереження. На встановлення веб-камер з держбюджету планується виділити 993,6 млн грн.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що всі 34 тисячі виборчих дільниць на парламентських виборах, які призначені на 28 жовтня, будуть обладнані системами відеоспостереження. Про це Азаров заявив на зустрічі з віце-президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ, депутатом австрійського парламенту Вольфгангом Гроссруком.

Прем'єр-міністр підкреслив, що віце-президенту ОБСЄ він першим повідомляє про прийняте рішення встановити на всіх 34 тисячах виборчих дільниць веб-камери для моніторингу ходу голосування, попередження порушень виборчого законодавства або оперативного реагування на можливі порушення.

Азаров зазначив, що за парламентськими виборами в Україні можна буде спостерігати через веб-портал з будь-якого куточка світу.

"Чи це не показник відкритості і відповідь тим, хто заздалегідь говорить про можливі фальсифікації під час виборів?" - зазначив прем'єр.

Глава українського уряду також запросив представників ОБСЄ бути спостерігачами під час виборів.

"Приїжджайте в Україну, я вас запрошую бути спостерігачами під час виборів", - сказав Азаров.

Водночас на сайті Верховної Ради України повідомляється, що в парламенті вже зареєстрований законопроект авторства депутата фракції Партії регіонів Владислава Забарського "Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів 28 жовтня 2012".

Відповідно до законопроекту, на встановлення веб-камер на всіх виборчих дільницях країни з держбюджету планується виділити 9993,6 млн грн.

Після завершення виборів та оголошення результатів системи відеоспостереження пропонується передати органам місцевого самоврядування. !zn

Читайте також:

ПАРЄ направить на вибори в Україну 41 спостерігача

Опозиція вирішила голосувати тільки персонально


В Європі вважають, що вибори без Тимошенко не будуть чесними


Вибори без Тимошенко можуть бути легітимними, - ПАРЄ


За Януковича свої голоси віддали б 17% виборців, якби Тимошенко не брала участь у виборах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі