Всі постанови Європейського суду неухильно виконуються, - Лавринович

Поділитися
© diamatik.org
Олександр Лавринович заявив, що всі постанови ЄСПЛ в частині, яка стосується громадян України, неухильно виконуються. Проте статус Юлії Тимошенко можна змінити тільки рішенням суду України.

Міністр юстиції Олександр Лавринович вважає, що якщо Європейський суд з прав людини вирішить, що при розгляді справи Юлії Тимошенко не було забезпечено справедливий суд, це стане підставою для перегляду вироку українським судом.

«Якщо Європейський суд з прав людини вирішить, що не було забезпечено справедливий суд, це стане підставою для додаткового перегляду вироку українським судом. Європейський суд рішень національних судів не скасовує: статус Юлії Тимошенко можна змінити тільки рішенням суду України», - сказав Лавринович.

Міністр підкреслив, що Європейський суд з прав людини не дає рекомендацій, а приймає обов'язкові для держави рішення.

«Він не встановлює законність або незаконність рішень національних судів, а розглядає скарги громадян на порушення Конвенції про права людини. Всі постанови цього суду в частині, яка стосується громадян України, неухильно виконуються», - заявив він.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини входить у структуру Ради Європи, членом якої є Україна. Рішення Європейського суду з прав людини підлягають обов'язковому виконанню країнами, які ратифікували Європейську конвенцію. !zn

Читайте також:

Україна відзвітувала перед Європою про лікування Тимошенко

Суд розгляне касацію щодо «газової справи» Тимошенко 15 травня

Європей
ський суд постановив лікувати Тимошенко за межами в'язниці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі