Другий день роботи нової Ради розпочався з великої бійки

Поділитися
Після винесення питання про обрання спікера ВР опозиція заблокувала трибуну і президію. Між депутатами почалися сутички.

Другий день роботи Верховної Ради 7-го скликання почався з бійки між опозиціонерами і провладними депутатами.

Бійка сталася після того, як на розгляд депутатів було винесено питання обрання спікера.

За перехід до обговорення кандидатур на посаду спікера проголосували 242 депутати. Опозиціонери побачили, що деякі депутати від провладної більшості не голосували особисто, і вимагали особистого голосування.


Незважаючи на це, головуючий на засіданні регіонал Олександр Єфремов надав слово кандидату на посаду спікера від Партії регіонів Володимиру Рибаку.

Рибак спробував виступити, однак не зміг, оскільки під час цього опозиціонери пішли на штурм президії Верховної Ради, а регіонали намагалися їм перешкодити, і в залі спалахнула бійка. Єфремов оголосив перерву.

Як повідомляють журналісти з місця подій, бійка почалася після того, як Олександра Кужель намагалася вихопити у одного з регіоналів другу картку, якою він голосував.

"Українська правда" зазначає, що бійка була дуже жорстокою. Коли депутат від "Батьківщини" Олег Медуниця впав біля трибуни, регіонали, в тому числі Вадим Колесніченко, штовхали його ногами і не давали встати. "Деякі депутати так душили один одного, що їхні обличчя ставали багряними", - пише видання.

У протистоянні брали участь лідери фракцій, у тому числі Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк. Віталій Кличко не брав участь у сутичці. Після оголошення перерви, близько 30 регіоналів залишаються біля трибуни. !zn

Читайте також:

Депутати "Свободи" спиляли паркан біля Ради і виламали двері в парламент (ВІДЕО)

Опозиція виштовхала із зали Ради двох депутатів з криками "Тушки, геть!" (ВІДЕО)

Чечетов запевнив, що у регіоналів вистачає із запасом голосів для обрання Рибака та Азарова

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі