Вибори мера Києва повинні відбутися цього року, - голова ЦВК

Поділитися
© dvarulona.ru
Вакансія мера Києва повинна бути заповнена, вважає голова ЦВК. На думку Володимира Шаповала, вибори мера за законом повинні відбутися цього року.

За законом вибори мера Києва повинні відбутися цього року. Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал.

«Те, що ці вибори повинні пройти в поточному році, очевидно. Є певний порядок їхнього призначення, регульований законом. Вакансія мера, тобто міського голови, на даний момент є, і вона повинна бути заповнена. Міський голова - головна посадова особа місцевої територіальної громади, яка зараз представлена неналежним чином. Чи буде Верховна рада дотримуватися пристойності і вимоги закону, мені важко сказати. Але сподіваюся!», - сказав він в інтерв'ю газеті "Коммерсант - Украина".

На питання, чи є теоретична можливість того, що вибори в Києві можуть відбутися одночасно з парламентськими, Шаповал зазначив: «Якщо Верховна рада визначить, так і буде. ЦВК не займається цим питанням».

Як відомо, секретар Київради Галина Герега, яка тимчасово здійснює повноваження київського міського голови, звернулася до Верховної Ради з клопотанням про проведення позачергових виборів мера столиці. !zn

Читайте також:

Герега звернулася до Ради з клопотанням про призначення виборів мера Києва

Київ позбавлений права самоврядування, - Омельченко

Вибори мера Києва можуть не відбутися

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі