Вища кваліфікаційна комісія суддів заперечує звинувачення в корупції

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Вища кваліфікаційна комісія суддів України заперечує звинувачення в корупції з боку народного депутата Володимира Стретовича та наголошує на «відкритості і прозорості усього процесу добору кандидатів на посаду судді».

В розповсюдженій в суботу, 2 липня, заяві, комісія нагадує, що напередодні В.Стретович повідомив в ефірі «5 каналу» про те, що лише для допуску на іспит від кандидатів в судді вимагали 100 тисяч доларів.

Але в комісії запевняють, що «уся ця автоматизована процедура, розроблена, до речі, за активного сприяння проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USIAD) «Україна: верховенство права», передбачала абсолютну конфіденційність та гарантії недопущення стороннього втручання у процес проходження тестування та складення кваліфікаційного іспиту».

Відзначимо, що В.Стретович говорив про хабарі за право складати іспит, а не за самий іспит. Посилаючись на неназваного співрозмовника, депутат повідомив, «щоб допустили до екзаменів - стартова ціна 100 тисяч доларів».

Виникають питання і до самого іспиту. Так, серед тих, хто набрав найвищі бали, виявилось багато дітей суддів. Претенденти з більш високими балами отримають переважне право на роботу у київських та центральних судах.

Іспит проходив 19 липня в Одесі. Більшість членів комісії, що перевіряли практичні задачі, - представники Одеської національної юридичної академії, почесним ректором якої є регіонал Сергій Ківалов.

Іспит проходив 19 червня в Одесі. Більшість членів комісії, що перевіряли практичне завдання, - представники Одеської національної юридичної академії, почесним ректором якої є регіонал Сергій Ківалов.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі