Вищий адмінсуд прийняв позов про звільнення Герман з адміністрації президента

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
ВАСУ почне розгляд позову про звільнення Ганни Герман з адміністрації президента. Сама вона «як законослухняна громадянка» готова виконати будь-яке рішення суду.

Вищий адміністративний суд України прийняв до провадження позов донецького адвоката Володимира Оленцевича, який просить суд зобов'язати президента України Віктора Януковича звільнити Ганну Герман з посади радника президента України - керівника Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань АП, повідомляє «ОстроВ».

Як повідомив Оленцевич, у своєму позові він просить суд визнати протиправною бездіяльність президента Віктора Януковича, що «виражається в незвільнення Герман Ганни Миколаївни ... за систематичну дискредитацію в очах широкої світової громадськості як президента України Віктора Януковича, так і держави України шляхом розповсюдження по планеті Земля брудної наклепу на конституційно певну систему організації державної влади в Україні та завідомо неправдивої інформації про свій вплив на Президента в процесі реалізації останнім конституційних повноважень».

У своєму позові він обгрунтовує, що Герман має бути звільнена через цілу низку публічних заяв, які не мала права робити.

Оленцевич повідомив, що 27 лютого 2012 року він направив до Вищого адмінсуду позов, 6 березня суд прийняв рішення відкрити провадження за цим позовом, а 7 березня призначив дату слухань - 11:00 15 березня.

«Мене приємно здивувала незвичайна швидкість, з якою мій позов був прийнятий до виробництва. 7 березня суд призначив слухання не на квітень-травень, а на 15 березня. Результати судової реформи є», - зазначив Оленцевич.

У свою чергу Герман заявила, що вона «пишається державою, в якій кожен громадянин може звернутися в суд, навіть до найвищої особи в країні, і суд розглядає кожне подання».

«Як законослухняна громадянка я виконаю будь-яке рішення суду», - сказала Герман "Українській правді". !zn

Верховна Рада звинуватила Герман у невігластві

Герман зняла свою книгу з конкурсу «Книга року ВВС-2011», оскільки її не влаштувало журі

Герман - за ліквідацію національних творчих спілок і нову гуманітарну політику

Кабмін майже вдвічі підвищив зарплату Чепак, Герман, Лукаш, Портнову «за особливий характер роботи»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі