Вищий спецсуд розгляне законність скасування кримінальної справи проти Кучми

Поділитися
© portnov.com.ua
На засідання суду прийшли представники сторони захисту Кучми, адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, журналіст Олексій Подольський, який визнаний потерпілим у даній справі.

26 червня у Києві почалося судове засідання Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ щодо законності скасування постанови Апеляційного суду міста Києва про порушення справи стосовно Леоніда Кучми за підозрою у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

На засідання прийшли представники сторони захисту Кучми, адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, журналіст Олексій Подольський, який визнаний потерпілим у даній справі.

- Екс-адвокат Пукача: Литвин змусив Кравченка розчленувати Гонгадзе

Нагадаємо, 14 грудня Печерський районний суд Києва ухвалив постанову про закриття кримінальної справи стосовно Л.Кучми. У постанові йдеться, що суд не знайшов підстав, які вказували б на причетність Л.Кучми до скоєння тяжкого злочину.

К
римінальну справу стосовно Л.Кучми порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Г.Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року). Плівки екс-майора управління Держохорони Миколи Мельниченка визнано речовим доказом у справі.

Читайте також:

Пінчук міг чинити тиск на суд з Кучмі, - Мирослава Гонгадзе

Розгляд касації Кучми у справі Гонгадзе перенесли на 26 червня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі