WikiLeaks: Кучма і Путін причетні до РосУкрЕнерго

Поділитися
Екс-президент Віктор Ющенко збирався оприлюднити таємну інформацію про компанію РосУкрЕнерго.

У депеші колишнього американського посла Джона Гербста від 25 січня 2006 року, яку було оприлюднено сайтом Wikileaks, йдеться про те, що колишній український президент Віктор Ющенко обіцяв американським дипломатам оприлюднити інформацію про скандальну компанію РосУкрЕнерго (РУЕ) і говорив про причетність до неї Леоніда Кучми і Володимира Путіна, пише kievpost.

За його словами, у розмові В.Ющенко «не виключив того, що ідея створення РУЕ могла належати президенту Л.Кучмі у 2002 році».

Д.Хербст називає компанію «підозрілою» і «непрозорою», а також зауважує, що роль її на ринку зростає.

Судячи з депеші, В.Ющенко назвав власниками РУЕ Володимира Путіна і нинішнього президента Росії, а тоді колишнього главу адміністрації Дмитра Медвєдєва. З боку України РУЕ очолювали Леонід Кучма і тодішній голова Нафтогазу Юрій Бойко, йдеться у депеші.

Однак посол зазначає, що В.Ющенко сумнівався, що схема власності була настільки простою. Екс-дипломат відзначив, що говорячи про можливу причетність до РУЕ відомого Семена Могилевича, В.Ющенко вказав на повідомлення російських ЗМІ, які писали про те, що С.Могилевич продав свою частку у РУЕ високопоставленому російському чиновнику.

Д.Гербст також пише, що Ющенко обіцяв документи щодо власників РУЕ і діяльності компанії, однак так і не надав їх.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі