WikiLeaks опублікував нові одкровення Януковича

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У 2006 році тодішній прем'єр Віктор Янукович розповідав американському послу про те, що Дмитро Табачник, який обіймав тоді пост віце-прем'єра, не цікавиться нічим, окрім своєї молодої дружини.

Про це йдеться в депеші колишнього американського посла Вільяма Тейлора, оприлюдненій WikiLeaks, переклад якої наводить "Українська правда".

У документі говориться, що Тейлор запитав Януковича про статтю в російській газеті "Российские вести", авторами якої були Табачник і керівник українського бюро газети.

"Янукович припустив, що Табачник підписав статтю, навіть не читаючи її. Табачник, за словами Януковича, перебуває наразі на Мальдівах із новою 22-річною дружиною, не фокусуючись ні на чому, "крім неї", - сказано в депеші.

Варто зазначити, дружиною Дмитра Табачника є актриса Національного театру російської драми імені Лесі Українки Тетяна Назарова, яка народилася 29 листопада 1960 року.

Крім цього, президент розповів послу про те, як його дружину Людмилу "люди в чорному" вдарили прикладом. За словами Януковича, інцидент стався у 2005 році, коли він перебував за межами України на курорті в Чехії.

"Дружина сиділа в їхньому дворі перед будинком, гладила кішку на колінах, коли озброєні та одягнені у все чорне люди увірвалися і нібито, хтось вдарив її прикладом", - йдеться у депеші. "Його (Януковича) охоронці, побільше, ніж зловмисники, з'явилися і прогнали їх", - додав посол.

Також Янукович розповів історію про його сина. "Хтось вбив "селянина", тіло було викинуто перед машиною сина, щоб спробувати звинуватити того в смерті. Його син ухилився і не вдарив тіло, але так нервував, що тимчасово утік до Росії", - сказано в депеші.

Раніше WikiLeaks опублікував інформацію про те, що в 2006 році Янукович розповідав американському послу й інші історії. Наприклад, що президент Білорусі Олександр Лукашенко заборонив Януковичу допомагати селу його предків. Дізнавшись про допомогу Януковича, той відчитав губернатора області, в результаті чого останній заблокував подальшу допомогу від українського прем'єра.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі