Янукович допустив вирішення ситуації з Тимошенко політичним шляхом

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У ПАРЄ вважають, що Янукович зрозумів, що справи Тимошенко та інших опозиціонерів, як хмари, висять над Україною, «не даючи можливості оцінити, добре чи погано робить щось Україна».

Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з представниками Парламентської асамблеї Ради Європи не виключив, що ситуація з ув'язненням Юлії Тимошенко може вирішитися політичним шляхом, але тільки після завершення розгляду касаційної скарги захисту екс-прем'єра на вирок, заявив 17 травня співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ по Україні Маріетта де Пурбе-Лундін за результатами зустрічі.

"Він (Янукович) повторив, що потрібно всім поважати юридичний процес. Президент сказав, що про політичне рішення ситуації щодо Тимошенко та інших (опозиціонерів) можна буде думати після закінчення юридичного процесу", - сказала вона.

Співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ додала, що зустріч з главою української держави тривала майже дві години.

Пурбе-Лундін пояснила, що політичними рішеннями, у результаті яких Тимошенко може вийти на свободу, можуть бути зміни законодавства, амністія, помилування або виконання рішення Європейського суду з прав людини.

"Важко тлумачити почуття президента, але скажу вам, що в мене виникло відчуття, що він (Янукович) вважає, що справа Юлії Тимошенко та інших, як хмара, висить над Україною, не даючи можливості оцінити, добре чи погано робить щось Україна", - додала вона.

Вищий спеціалізований суд України у цивільних і кримінальних справах почав 15 травня розгляд касаційної скарги захисту Тимошенко на рішення суду першої інстанції, що засудив екс-прем'єра у жовтні 2011 року до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газової угоди з РФ у 2009 році. Розгляд перенесено на 26 червня у зв'язку з відсутністю на судовому засіданні Тимошенко, а також у зв'язку з необхідністю вивчення додаткових матеріалів справи.

Кримінальне переслідування екс-прем'єра, а також низки інших українських опозиційних політиків загострило відносини України та Заходу. Захід вважає винесені ним вироки політично мотивованими, в той час як влада України це заперечує. !zn

Читайте також:

Лікування Тимошенко за кордоном порушить Конституцію України

Регіонали відмовляються приймати закон про лікування Тимошенко за кордоном

Азаров не виключив можливості лікування Тимошенко за кордоном

Представники ПАРЄ поговорили з Тимошенко про здоров'я і політики

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі