Янукович готовий запропонувати літаки і кораблі для евакуації мирного населення з "гарячих точок"

Поділитися
У Нью-Йорку Янукович заявив про готовність направити в "гарячі точки" літаки і кораблі для евакуації громадян. Це, за його словами, неодноразова акція, а рішуча налаштованість України.
Україна готова надати допомогу в питаннях евакуації мирних громадян із "гарячих точок", заявляє президент Віктор Янукович.
Виступаючи на пленарному засіданні 67-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 26 вересня в Нью-Йорку, Янукович нагадав про дії України щодо евакуації своїх громадян з Сирії.
"У даному випадку мова йде не про одноразову акцію, а про рішучу налаштованість України використати свої можливості для захисту цивільного населення в гарячих точках", - підкреслив президент.
"Я хочу ще раз запевнити вас в тому, що і надалі українські літаки і кораблі, які можуть бути задіяні в зусиллях з евакуації громадян з гарячих точок, завжди будуть відкриті для всіх осіб, хто потребує допомоги незалежно від їх громадянства", - сказав український президент.
Він також зазначив, що Україна розділяє глибоку стурбованість міжнародного співтовариства щодо ескалації насильства в Сирії.
"Закликаємо всі причетні сторони докласти максимум зусиль для врегулювання конфлікту на основі поваги Статуту ООН та загальновизнаних принципів міжнародного права", - сказав президент.
За словами глави української держави, в минулому році завдяки гуманітарній місії України з Лівії були вивезені громадяни різних національностей, переважно, жінки і діти, громадяни України та Польщі.
На думку Януковича, ключовим завданням міжнародного співтовариства має стати захист цивільного населення Сирії.
Янукович нагадав про прийняте раніше рішення щоодо надання через механізми ООН гуманітарної допомоги для сирійських біженців.
"Переконаний, що спільними зусиллями світового співтовариства вдасться забезпечити безпеку цивільного населення Сирії", - підсумував президент України. !zn
Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі