Янукович хоче "гармонізувати" програму розвитку української мови під новий "мовний" закон

Поділитися
«Прийшов час, коли ми повинні прийняти програму розвитку української мови - вона зніме багато існуючих сьогодні в суспільстві питань», - підкреслив глава держави.

Нова державна Програма розвитку української мови повинна бути гармонізована з новим законодавством про основи державної мовної політики. Це дозволить забезпечити її належне фінансування та якісну реалізацію.

Про це 7 серпня заявив президент України Віктор Янукович на зустрічі з інтелігенцією у своїй резиденції в Криму, під час обговорення ситуації навколо мовного закону Колесніченка-Ківалова.

Як цитує Януковича його прес-служба, така держпрограма повинна сприяти поліпшенню реалізації державної мовної політики.

Янукович незадоволений законом про мови - до кінця вересня його буде змінено

«Прийшов час, коли ми повинні прийняти програму розвитку української мови - вона зніме багато існуючих сьогодні в суспільстві питань», - підкреслив глава держави.

Янукович висловив упевненість в тому, що Програма повинна охоплювати широкий спектр питань реалізації мовної політики в Україні та систематично оновлюватися. «Ми повинні подивитися, що в найближчі роки можемо зробити і запропонувати країні», - сказав він.

Крім того, Янукович ініціював утворення робочої групи при Кабміні. Група займеться "удосконаленням законодавчого забезпечення використання мов у країні, а також забезпеченням всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя".

«Вважаю, що нам треба створити таку Робочу групу, щоб разом з Кабінетом Міністрів напрацювати Програму розвитку української мови», - сказав Янукович і запросив увійти до складу групи всіх учасників зустрічі.

За словами Януковича, у цієї Робочої групи також буде можливість ініціювати зміни в законодавство про державну мовну політику з метою гарантування вільного розвитку, використання і захисту всіх рідних мов громадян нашої держави, виконання зобов'язань, взятих у відповідності до міжнародних договорів України з цих питань, подальшого впровадження європейських стандартів у цій сфері.

Глава держави також додав, що деякі зміни вже напрацьовано. «Я багато працював з цим законом, і на сьогодні напрацьовано зміни. Я пропоную практично механізм внесення цих змін до закону», - зазначив Янукович.

«Я буду працювати з цією групою і Кабінет Міністрів працюватиме таким чином, щоб у нас у вересні була можливість прийняти зміни до цього закону», - сказав президент, додавши: «Це прекрасно, що у нас є можливість об'єднати зусилля».


Глава держави також запропонував включити до складу Робочої групи авторів закону «Про основи державної мовної політики» Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова і разом з Групою сформувати Наглядову раду щодо гідного законодавчого забезпечення використання мов в Україні, всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя. !zn

Читайте також:

Литвин підписав закон про мови. Останнє слово за Януковичем

В ОБСЄ розкритикували мовний закон, який «зосереджується виключно на просуванні російської мови»

В законі про регіональні мови російській приділено в 9 разів більше уваги, ніж іншим

Новий закон про мови надає українському статус нижчий, ніж у радянські часи

У мовному законі є «лазівки», що дозволяють прирівняти російську до державної

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі