Янукович сподівається у жовтні просунутися ще на крок у переговорах щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Поділитися
Президент України Віктор Янукович 20 жовтня на запрошення президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу здійснить візит до Брюсселя. Мета візиту - досягти політичних домовленостей, необхідних для завершення переговорів щодо угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Як повідомляє прес-служба голови української держави, мова про це йшла в понеділок, 11 липня, у телефонній розмові між В.Януковичем і Ж.М.Баррозу.

Голова держави підкреслив, що налаштований продовжувати відвертий і конструктивний діалог в інтересах подальшого зближення України з Євросоюзом. Він висловив сподівання, що за результатами переговорів у липні-вересні цього року вдасться завершити переговори щодо всього тексту угоди.

За словами президента, він буде і надалі використовувати конструктивні підходи для знаходження компромісів з питань, які поки залишаються невирішеними. В.Янукович додав, що в цьому процесі розраховує на особисту підтримку Ж.М.Баррозу.

Президент також зазначив, що 6 червня українська сторона передала на розгляд Єврокомісії звіт про прогрес у реалізації першої фази законодавчої Плану дій щодо візової лібералізації.

"Сподіваємося на позитивні висновки з боку Європейської комісії про виконання українською стороною першої фази документа. Розраховуємо також на прийняття державами-членами політичного рішення про перехід до другої Імплементаційної фази Плану дій до кінця цього року", - підкреслив голова держави.

В.Янукович також висловив готовність взяти участь у саміті "Східного партнерства", який відбудеться 29-30 вересня у Варшаві.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі