Янукович: Невирішеність газового питання шкодить українській економіці

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Незавершеність газових перемовин з російською стороною продовжує негативно позначатися на українській економіці. Про це президент України Віктор Янукович заявив у вівторок, 22 листопада, на зустрічі з президентом Литви Далею Грібаускайте.

«Найважче питання у нас як і раніше залишається - це питання ціни на газ», - сказав голова держави. У той же час він підкреслив, що Україна проводить відповідну роботу зі своїми російськими партнерами і є з двох сторін «рух назустріч один одному».

«Але процес ще не завершено, і це для нас є суттєвою проблемою, пов'язаною з економікою, і з соціальною сферою», - підкреслив В.Янукович. Він пояснив, що ціна на газ, зокрема, лежить в основі тарифоутворення у житлово-комунальному господарстві. Окрім того, за його словами, промисловість, зокрема хімічна та металургійна, перебувають у нерівних конкурентних умовах на світових ринках.

Відзначимо, що у даний час з урахуванням $100 знижки, наданої Росією у 2010 році в обмін на преференції для Чорноморського флоту, ціна російського газу на кордоні з Україною становить $414 за 1000 куб. м. При цьому відповідно до діючого контракту російський газ з 1 січня 2012 року може подорожчати до $456 за 1000 куб. м.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр Андрій Клюєв повідомив, що "нова ціна на російський газ для України буде набагато нижчою за сьогоднішню". У свою чергу прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що розраховує завдяки новим домовленостям про прийнятну ціну на газ для України економити по $500 млн щомісяця. При цьому розплатитися за газ за новою ціною Україна зможе вже за листопадові постачання.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі