Янукович назвав недостатність свободи слова в Україні помилковим стереотипом

Поділитися
© operativno.ua
Президент закликав журналістів тримати високу етичну планку, а також дотримуватися принципів об'єктивності. Заяви про недостатність свободи слова в Україні він назвав помилковим стереотипом.

Президент України Віктор Янукович вважає заяви про недостатність свободи слова в Україні помилковим стереотипом.

"Однією з перешкод для розвитку медіа-простору в Україні є помилкові стереотипи про недостатність свободи слова у нашій країні. На мою думку, це пов'язано з нестачею об'єктивної інформації, як насправді виглядає ситуація", - заявив президент, виступаючи на церемонії відкриття 64-го всесвітнього газетного конгресу і 19-го всесвітнього форуму редакторів 3 вересня в Києві

Янукович зазначив, що Україні, не дивлячись на радянську спадщину, вдалося досягти прогресу у розвитку свободи слова. "Україна пройшла шлях, без перебільшення, від тотальної цензури до відкритого суспільства", - підкреслив президент.

Разом з тим, Янукович відзначив: "Головним завданням у сфері медіа має бути визначено створення умов, коли вільна преса може ефективно розвиватися, бути незалежною від будь-якого контролю".

При цьому глава держави підкреслив, що в Україні для преси немає заборонених тем.

Він також нагадав, що Україна пропонує вдосконалювати механізми доступу до публічної інформації. За словами президента, завдяки закону про доступ до публічної інформації, органи державної влади відповіли більш ніж на 33 тисячі інформаційних запитів.

У ході виступу Янукович також зазначив, що "проблемою залишається не завжди оперативне реагування правоохоронних органів на сигнали журналістів".

- Журналісти протестували під час промови Януковича на газетному конгресі

Президент закликав журналістів тримати високу етичну планку, а також дотримуватися принципів об'єктивності. "Вважаю, що розвиток свободи слова є дорогою з двостороннім рухом, що вимагає зусиль і з боку журналістів. В першу чергу, маю на увазі необхідність боротьби з використанням окремими недобросовісними політиками ЗМІ в брудних політтехнологіях", - заявив він.

Глава держави також запевнив, що в найближчому майбутньому держава створить сприятливі економічні умови для ринку друкованих видань.

Крім того, Янукович зазначив, що уряд завершує роботу зі створення в Україні громадського телебачення і заявив, що завершується розробка відповідного законопроекту.

Крім того, президент повідомив, що, за його дорученням, уряд готує зміни до закону, що стосуються встановлення нормативів забезпечення населення закладами роздрібної торгівлі періодичної преси. "Планується виділення приміщень для відкриття торгових точок з роздрібного продажу періодичної преси", - сказав він.

Нагадаємо, під час виступу глави держави близько 10 осіб, деякі з яких були у футболках з написом "Стоп цензурі", піднялися з плакатами з текстами англійською та українською мовами: "Влада хоче арештовувати за дифамацію", "Влада прослуховує телефони журналістів", "Виборців ізолюють від критики влади". "Медіа-олігархи обслуговують владу".

При цьому учасники акції періодично вигукували слова "Стоп цензурі".

Нагадаємо, Україна опустилася на 9 позицій в рейтингу свободи преси, який щорічно складається міжнародною правозахисною організацією Freedom House. Згідно з опублікованою 1 травня доповіддю про стан свободи преси в 2011 році, Україна посідає 130 місце, ділячи його з Південним Суданом. Всього в рейтингу беруть участь 197 країн і територій. !zn

Читайте також:

Кабмін схвалив законопроект про доступ до інформації

Кузьмін пообіцяв журналістам розслідувати будівництво в «Межигір'ї»


Я не по зубам журналістам - Янукович

Янукович зустрівся з журналістами у Межигір'ї


Сьогодні українцям нарешті покажуть «шматочок» Межигір'я Януковича

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі