Янукович не буде втручатися в роботу Ради, - Мірошниченко

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Янукович не буде втручатися в ситуацію з роботою парламенту. Представник президента у Верховній Раді наголосив, що кожна сила має право на свою точку зору і кожен правий по-своєму.

Представник президента у Верховній Раді України, народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко заявив, що президент України Віктор Янукович не буде втручатися в роботу ВР.

«Я не думаю, що президент буде втручатися в роботу парламенту. Він поважає єдиний законодавчий орган країни і захищатиме мовні права громадян України. А кожна сила має право на свою точку зору і кожен правий по-своєму», - заявив він.

Окрім того, Мірошниченко заявив, що розпуск парламенту це не обов'язок президента, а його право.

Відзначимо, раніше спікер ВР Володимир Литвин запропонував парламенту саморозпуститися через небажання лідерів фракцій шукати компроміс у питанні вирішення «мовного питання».

Вечірня сесія Верховної Ради закінчилася бійкою. Закон про мови не прийняли (відео)

Як повідомлялося, ранкове засідання Верховної Ради України (ВР) не відкрилося через блокування трибуни і президії депутатами від БЮТБ і НУ-НС. Народні депутати заблокували трибуну задовго до початку пленарного засідання. Близько 40 депутатів від БЮТБ і НУ-НС перекрили підходи до президії і саму трибуну.

Депутати розвісили у президії плакат із зображенням президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколи Азарова і міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника і написом «Знищуєш мову - знищуєш країну».

У свою чергу спікер заявив, що бійка у Верховній Раді при спробі прийняти закон про російську мову остаточно зруйнувала парламентаризм в Україні, у зв'язку з чим розумно розпустити парламент, додавши, що засідання 25 травня не буде. !zn

Читайте також:

Регламентний комітет Ради визнав, що покарання за чергову бійку в парламенті ніхто не зазнає

Прокуратура доручила МВС розібратися з бійкою в Раді

Вечірня сесія Верховної Ради закінчилася бійкою. Закон про мови не прийняли (відео)

Ще дві фракції відмовилися голосувати за законопроект щодо мовного питання

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі